BEŞİKTAŞ ile Torku Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanacak maç Beşiktaş'ın, bu sezon sadece kadın ve çocukların seyredeceği 3. maçı olacak.
GALİBİYETLERDE BEŞİKTAŞ'IN EZİCİ ÜSTÜNLÜĞÜ VAR
İki takım Süper Lig tarihinde daha önce 24 kez karşılaştı. Bu karşılaşmalarda Beşiktaş'ın rakibine ezici bir üstünlüğü göze çarpıyor. Siyah beyazlıların 14 galibiyetine karşılık Torku Konyaspor'un sadece 2 galibiyeti bulunuyor. 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Beşiktaş rakibine 48 gol atarken Torku Konyaspor ise 19 gol atma başarısını gösterdi.
İki takım arasında oynanan maçlarda en farklı skor da yine Beşiktaş'a ait. 1992-1993 sezonunda İnönü Stadı'nda oynanan lig maçını siyah beyazlılar 7-0 kazandı.
Beşiktaş kendi sahasında Torku Konyaspor'a karşı oynadığı 12 maçta 9 galibiyet alırken rakibine 1 kez yenilip 2 kere de berabere kaldı. İki takım arasında ligde oynanan son 3 karşılaşmanın berabere bitmiş olması dikkat çeken başka bir ayrıntı.
ÖZGÜR YANKAYA İLE HER İKİ TAKIM DA MUTSUZ
Beşiktaş - Torku Konyaspor maçının hakemi Özgür Yankaya bugüne kadar Beşiktaş'ın 14, Torku Konyaspor'un ise 5 karşılaşmasını yönetti. Siyah beyazlılar Yankaya'nın yönettiği maçlarda 5 galibiyet alırken 6 kez mağlubiyet yaşadı. 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Torku Konyaspor ise Özgür Yankaya ile 5 maçta sadece 1 galibiyet alırken 4 kez de rakiplerine mağlup oldu. İki takımın aralarında yaptıkları maçlarda sadece 1 kez düdük çalan Yankaya'nın yönettiği maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı. 2010-1011 sezonunda Konya'da oynanan bu karşılaşmada Beşiktaş'tan Necip Uysal kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. AD(GH/FG)