Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç idman sonrası basın mensupları ile sohbet toplantısı yaptı.

Şu an güneşli güzel günler gördüklerini belirten Hırvat teknik direktör puan farkını azalttıklarını ve mevcut şartlarla harika bir iş çıkarttıklarını söyledi. Hakemlerle ilgili objektif konuşamayacağını çünkü rakiplerine karşı davranıldığı gibi kendilerine aynı düzeyde davranılmadığını belirten Slaven Biliç'in açıklamaları şu şekilde:

"ŞU AN GÜNEŞLİ GÜZEL GÜNLER GÖRÜYORUZ"

"KAZANDIKLARIMIZI KAPALI ÇARŞI'DAN PARA VERİP ALMADIK"

"Şu an çok iyi bir hava yakaladık. Her kulüpte bu olumlu hava %10 %20 aldığınız sonuçlara bağlıdır. Bizim esas işimiz bu havayı korumak. Şu an güneşli güzel günler görüyoruz, daha öncede söyledim maç maç bunu korumaya ve geliştirmeye çalışacağız. Bu kazandığımız havayı kimse bize hediye etmedi Kapalıçarşı'dan para vererek almadık Türkçe deyimiyle 'gökten zembille inmedi'. Takımdaki bütün herkes gayret ve emek veriyor çalışıyor. Herkesin payı var. Bu bizi nereye götürür bilmiyorum ama bu halimizi mümkün olduğunca uzun süreli devam ettirmeliyiz."

"YABANCI SAYSI İLE İLGİLİ KARAR BİR AN ÖNCE VERİLMELİ"

"Yabancı sayısıyla ilgili henüz kesinleşmiş bir karar yok. Fatih Terim'le de bunu devre arasında Antalya'da konuşmuştuk. Bu konuda bir karar alınacaksa bir an önce alınması gerekir. Takımımızdaki yabancı oyuncuların sayısı konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşamıyoruz. Sakat oyuncularımız var onların yerine oynayan oyuncularımız hazır durumdalar. Rotasyon yapabiliyoruz."

"KASIMPAŞA MAÇI HÜKMEN OLMALIYDI AMA KADERİN CİLVESİ 3-0 KAZANDIK"

"Devre arsında Antalya'da söylemiştim. Kasımpaşa maçı bizim lehimize 3-0 tescil edilmeliydi ama kaderin bir cilvesi bizde 3-0 kazandık. Bu güzeldi hak etmiştik çünkü. Ben Şota adına üzülüyorum. Çok iyi bir insan çok iyi bir hoca uzun süredir kazanamıyorlar. Umarım en kısa sürede bunu atlatırlar."

"MANUEL FERNANDES İLE TRANSFER KONULARINI KONUŞMADIM"

"Manuel çok iyi bir oyuncu ve kendisine çok büyük bir saygım var. Sezon sonuna kadar bizim oyuncumuz. Şu anda oynamıyor ama çok iyi çalışıyor. Bundan sonrası için O'ndan beklediğim oynadığı zaman en iyisini sahaya koyması. Manuel Fernandes gibi üst düzey oyuncuların sözleşmesi biteceği zaman başka takımlara gideceği yönünde dedikodular hep çıkar. Manuel sezon sonuna kadar bizim sözleşmeli oyuncumuz .Transfer konularını onunla konuşmadım. Böyle bir şey varsa kendisine sorabilirsiniz."

"HARİKA BİR İŞ ÇIKARDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM"

"Beşiktaş gibi bir kulüp büyüklüğü gereği ligi her zaman kazanmak için oynar. Bazı insanlara stat konusu çok önemli değilmiş gibi gelebilir ama bizim gibi büyük takımlar için stat ve oradaki seyirci desteği çok önemlidir. Aldığımız cezalar var, ekonomik durumumuz var. Rakiplerimizle aynı oranda harcama yapamıyoruz. Ama bu gün geldiğimiz nokta itibariyle Fenerbahçe'den 4 ,Galatasaray'dan 5 puan gerideyiz. Ben harika bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Yapmamız gereken uzun vadede iyi çalışmak ve elimizden gelen her şeyi yapmak. Bunu yaparsak zaten yukarıya çıkarız."

"MAÇ MAÇ DÜŞÜNÜYORUZ "

"Ligle ilgili mutlaka bizde kendi içimizde hesap kitap yapıyoruz, ama mesele bu kadar basit değil. Biz maç maç düşünüyoruz. Şimdi önümüzde Bursaspor maç var ve Bursaspor maçını düşünüyoruz. Bursaspor'a saygımız çok büyük. Bu maçı kazanıp 3 puanı cebimize koymak istiyoruz. Ve bir sonraki maçı düşünmek istiyoruz. Mayıs ayı geldiğinde nerede olduğumuzu hep beraber göreceğiz."

İSTANBUL'DA KALMAK İSTEDİĞİMİZ İÇİN OLİMPİYAT'TA OYNUYORUZ"

"Olimpiyat stadı başlangıçta iyi bir tercihti ama hava koşullarının kışın kötü olacağını yöneticilerimiz bize Ağustos ayında söylemişti. Bu yüzden başka seçenekleri değerlendirdik Ankara ,İzmir gibi ama İstanbul'da kalmak istediğimiz için bazı kararlar almamız gerekliydi."

"BENİM BİLGİM DIŞINDA ALINMIŞ BİR OYUNCU YOK"

"Transfer sadece benim verdiğim bir karar değil. Ben ve ekibim fikirlerimizi bildiriyoruz. Yönetim kurulu ve başkan son kararı veriyor. Benim bilgim dışında alınmış bir oyuncu yok. Aldığımız oyuncuların hepsi Beşiktaş'ın oyuncusu. Bazılarını oynatıyoruz bir kısmını henüz oynatamıyoruz, ancak hiç bir oyuncuya şu getirdi bu imzayı attırdı diye ayrıcalık tanımıyoruz."

"HAKEMLERLE İLGİLİ OBJEKTİF KONUŞAMAM"

"Hakemlerle ilgili ben objektif konuşamam. Bizim kulübümüze olan davranışlar bizim gibi büyük kulüplere yapılan davranışlarla aynı değil. Esas önemli olan hakemlerin maç içindeki tavırları. Kulüp olarak sahip olduğumuz güçle en azından rakiplerimize nasıl davranılıyorsa bize de öyle davranılsın istiyoruz." ALİ DANAŞ - İSTANBUL / ad (gh)