Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, Almanya kampında yaptığı basın toplantısı ile sezon hazırlıkları ve Beşiktaş'ın son durumunu değerlendirdi.

Kendisi hakkında yazılan kendi menajeri üzerinden transfer yaptırmaya çalışıyor ve komisyon alıyor tazı haberlere sert bir şekilde reddeden Slaven Biliç, ''Bu haberleri yazanlar utanmaz insanlar'' dedi.

Transfer çalışmaları için lig başlayıncaya kadar sürelerinin olmasına rağmen Şampiyonlar Ligi için geç kaldıklarını ve işlerinin çok zor olduğunu belirtti.

Önder Özen ile aralarında bir sorun olmadığını söyleyen Hırvat Hoca'nın açıklamaları şu şekilde:

''MÜKEMMEL BİR KAMP DÖNEMİ GEÇİRDİK''

''Gerçekten çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Gelecek sezonda burada kamp yapmak için otel sahibi ile görüşme halindeyiz. Hava şartları da gerçekten çok iyiydi. Çok iyi antrenmanlar yaptık. Burayı ayarlayan herkese teşekkürler. Oyuncuları gerçekten çok iyi çalıştılar ve çok gayret gösterdiler. Ciddi bir sakatlık yaşamadan kampı tamamladık, bu çok önemliydi. Tek olumsuz yan yapacağımız son hazırlık maçının güvenlik gerekçesiyle iptal olmasıydı. Maç yapsak daha iyi olurdu. Çünkü en iyi antrenman maçtır.''

''GEÇEN SEZONUN KOŞULLARINA GÖRE İYİ BİR İŞ ÇIKARMIŞTIK''

"Transfer konusunu burada konuşamam. Durumu biliyorsunuz. Önce geçen sezondan başlayalım. Geçen sezonun koşulları içerisinde iyi bir iş çıkarmıştık. Herkesin çok büyük beklentisi var. Hepimizin beklentisi daha yüksek bir yere adım atmak. Bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu yüksek beklentileri karşılamaya çalışıyoruz. Oyuncularım büyük bir ilerleme kaydetti. Ciddi bir gayret gösteriyorlar, daha fazla çalışmak istiyorlar. Ben bu takımın teknik direktörü olduğumda, bu takım ligin en kötü savunma yapan 4-5 takımından biriydi. Üzerinde çok çalıştık, Galatasaray ile birlikte ligin en gol yiyen takımı olduk. Şöyle bir söz var; savunmayı çalışırsınız, hücumu satın alırsınız.

''TRANSFERDE ŞAMPİYONLAR LİGİ İÇİN GEÇ KALDIK''

''Geçen sezon bizimle birlikte olan Almeida, Töre, Fernandes, Escude, Dany, Jones gibi oyuncular artık kadromuzda yok. Tüm bunların ardından transfer pazarında aktif olmamız gerekiyordu, biz de aktif oluyoruz. Cenk'i transfer etmiştik. Ameliyat olmuştu ve burada çok iyi çalıştı. İngiltere kampında bizimle olacak. Gökhan Töre ile ilgili şunu söyleyebilirim; hepimiz onun öneminin farkındayız. Bence hala genç bir oyuncu ve gelişim kaydediyor. İki durum var, lige kadar hala uzun bir zamanımız var. Burada ciddi bir baskı altına değiliz. Yakın zamanda Şampiyonlar Ligi elemesi maçları oynayacağız. Buradaki maçlar için hali hazırda geç kaldık. Bunu telafi edebilmek için ciddi ve aktif şekilde çalışıyoruz.3 oyuncu olabilir, 4 oyuncu olabilir. Bu konuda taleplerimiz var. Kulübün yürüttüğü görüşmeler var. Umarım bu oyuncular mümkün olan en kısa sürede takıma katılırlar.''

''ÖNDER ÖZEN İLE ARAMIZDA BİR SORUN YOK''

"Bunları tatildeyken ben de duydum. Önder Özen'i bir senedir tanıyorum, aramızda iyi bir ilişki var. Daha dün akşam oyuncular ve stratejiler hakkında konuştuk. Bütün ilişkilerde olduğu gibi bizde de inişle çıkışlar olur. Aramızda oyuncular, fikirler arasında anlaşmazlıklar olabilir. Ancak, iyi bir iletişimimiz var. Fikirlerin çarpışması sizi iyi bir yere getirir. İki zeka, bir zekadan iyidir. Aramızda hiçbir zaman kötü bir durum olmadı. Gidecek kalacak oyuncular arasında, listede bulunan almayı düşündüğümüz oyuncular arasında düşünce farklılıklar var. Bunu saygıyla gerçekleştiriyoruz. ''

''TEKNİK EKİBİME GÜVENİYORUM ONLARLA DEVAM ETMEK İSTİYORUM''

Teknik ekip konusunda Benim fikrim ;ekibimizde Hırvatistan'dan gelen insanlar var, bir tane İspanyol var, Türk arkadaşlar var. Bu ekip iyi iş çıkarıyor. Ben burada olduğum sürece bu ekiple devam etmek, bu ekibi korumak isterim. Bu fikrimle çatışan fikirlerle karşılaşmaktan çekinmem. İbrahim Üzülmez büyük bir oyuncu, Beşiktaş'ta efsane olmuş bir isim. Kendisiyle ilgili bilgileri aldım. Kulüpte onun bulunmasını ben asla sorun etmem. Onun bize katkısı olacaksa bundan ben mutluluk duyarım. Ancak, benim teknik ekip noktasında bir memnuniyetsizliğim yok. Onlarla devam etmek istiyorum. İbrahim Üzülmez gibi bir isim farklı pozisyonda bize katkı yapacaksa onun burada bulunması beni rahatsız etmez.''

''BUNLARI YAPANLAR UTANMAZ İNSANLAR''

"Bu konu sıradan, basit bir konu değil. Burada jüri önünde hesap veriyormuş hissine girmek istemem. Ailem ve benim hakkımda bazılarının yazdığı haberleri biliyorum. Bunlar çok ayıp şeyler. Burada yazılanlar, çizilenler, benim kişiliğime yapılan saldırıdır. Bunu kabul etmem, hoşgörü göstermem mümkün değil. Bunlar ben de ister istemez şöyle bir endişe yaratıyor, hayatım boyunca oluşturduğum bir imaj var. Bunları yapanlar utanmaz insanlar. Bunları yapanların menfaati nedir bilmiyorum. Belki de bunların yazacakları şeyler yok, sayfaları boş belki. Bunları dert etmiyorum. İnsanlara teker teker açıklama yapmak zorunda değilim, başa çıkabildiğim kadar çıkarım. Gücüm yetmezse başka tedbirler alırım. Tek bir şey için çalıştım bugüne kadar, takımı daha başarılı yapabilmek ve takımı daha yukarıya taşıyabilmek."

''ULUSLARARASI FUTBOLDA CİDDİ BİR İSMİM VAR''

''Bir taraftan bir antrenör olarak transferlere hiç karışmamayı tercih edebilirsiniz. Ancak, bu bir yere kadar olabilir. Uluslararası futbolda ciddi bir ismim var. Bu oyuncularla ilgili çok fazla arama yapıyorum her gün. Oyuncu hakkında görüşmeler yaparım, izlerim. Önder Özen ile görüşürüm hep birlikte karar verirsek o zaman harekete geçeriz. Bazı insanlar ; buradan bir kazancı var, o yüzden ısrar ediyor diye düşünebilir. Ancak, gelen her oyuncuyu Beşiktaş getiriyor. Atiba örneğini vereyim. Geçen sene Atiba için 1 ay kesintisiz çalıştım. 1 ay ısrarlı pazarlıklar yaptım. Atiba konusunda bu kadar ısrar etmesem burada olmazdı. Atiba'nın bize nasıl katkı yaptığını gördünüz. Bir oyuncuda ısrar edersiniz, böyle dedikodular çıkacağını bile bile hareket ederseniz. Ya da ısrar etmez risk almazsınız. Ben ilkini tercih ediyorum. Bu konudaki dedikoduların yalan haberlerin hepsi utanmazca işler. Bu yazılanlar gerçekten adil değil. Ben hepinize karşı açık ve dürüst davranmaya çalışıyorum''

"GENÇ OYUNCULARDAN MEMNUNUM''

"Kampta genç oyuncular da var. Aslında bazı genç oyuncularımız aslında o kadar da geç değil. Ancak, hepsini genç kabul edersek, hepsi de iyi çalıştılar. Furkan, forvette oynuyor ve çok parlak bir geleceği olabilir. Ümit sol bek ve iyi bir geleceği olabilir. Ümit'in sağ ayağını kullanabilmesini tercih ederim. Çünkü o bölgede Motta ve İsmail var. Ümit sağ ayaklı olursa bize ciddi bir katkı sağlayabilir. Tüm genç oyuncularımızın gösterdiği gayretten oldukça memnunum."

''BEŞİKTAŞ'A GELDİĞİMDE ENERAMO'YU TANIMIYORDUM''

"Yönetimde Eneramo bize gol attığı zaman sinirlenenler olduğunu bilmiyorum. Ben Eneramo'yu tanımıyordum. Split'te yaptığımız görüşmelerde bütçemizin az olduğunu öğrendim ve Almeida ayrılabilirdi. Eneramo'nun Sivas'ta çok gol attığını, güçlü bir oyuncu olduğunu öğrendim ve takıma kazandırılmasını istedim. Almeida kulüpte kaldı, Eneramo ise sakatlandı. Daha sonra yabancı sınırı değişti ve 6-2-2'den 6-0-4'e çekildi. Eneramo'ya şans veremedik. Morali çok bozuldu, performansı düştü ve Karabük'e kiralık verdik.''

''FORVET OYUNCULARI KIRILGAN OLUYOR''

''Bu sezon yabancı sınırlaması daha çok sert .Bu yüzden Cenk Tosun'u transfer ettik. Mustafa Pektemek ise Şubat'tan Mart'tan bu yana bambaşka bir oyuncu. Çok çalışıyor. Ömer Şişmanoğlu da elimizde. Umarım bir forvet daha aramıza katılacak. Forvet oyuncuları kırılgan ve maç oynamadıklarında mutsuz oluyorlar. Bu yüzden onlara karşı daha dikkatli olmaya çalışıyoruz"

''SİSTEM GÖKHAN TÖRE'NİN GELİŞİNE GÖRE DEĞİŞEBİLİR''

"Statla ilgili çok fazla bir şey söylemeyeceğim. Büyük bir dezavantaj ama yapacak bir şeyimiz yok. Musa Muhammed bizimle birkaç antrenmana çıktı. Geleceği olan bir oyuncu olduğu için onu transfer ettik. Gelecek sağlarsa bizimle birlikte olacak. Sistemle ilgili planımız şöyle; oyuncu değiştirmeden sistemden sisteme geçebilecek oyuncular almaya çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse; Gökhan Töre gelirse başka türlü, gelmezse başka türlü oynarız. Tabii ki 10 tane seçenek yok, 2-3 seçeneğimiz var. Bunu oyunculara anlatmaya ve öğretmeye çalışıyoruz.

''HALİLHODZİÇ VE PRANDELLİ'YE BEŞİKTAŞ'A KARŞI OLMAMAK ŞARTIYLA BAŞARILAR DİLİYORUM''

Halilhodzic ve Prandelli Türkiye'de çalışacağı için mutluyum. Halilhodzic'i eski Yugoslavya'dan biliyorum. Dinamo Zagreb'te oynadığı dönemi hatırlıyorum. Trabzonspor için müthiş bir antrenör. Prandelli'yi de gerçekten beğeniyorum. UEFA seminerlerinde sohbetlerimiz olmuştu. İki hoca da iyi tercih. Onlarla yarışacağım için çok heyecanlıyım. İkisine de Beşiktaş'a karşı olmamak şartıyla iyi şanslar diliyorum."

''BREZİLYA EN ABŞINDAN BERİ ÇOK BASKI ALTINDAYDI VE BU BASKI BREZİLYA'YI YEDİ BİTİRDİ''

"Dünya Kupası'nda düne kadar küçük sürprizler vardı. Ancak, dün gece inanılmaz bir maç yaşandı. İnanılmaz bir sonuç. Brezilya, modern futbol tarihinde olmadığı kadar büyük bir baskı ile baş etmeye çalışıyordu en başından beri. Milli marşlar okunurken, oyuncuları ağlarken görüyorsunuz. Neymar'ın sakatlığı bu duygu yoğunluğunu daha da artırdı. Dün gece baskı onları yedi bitirdi. Almanya bütün bu koşullar içinde, çok sakin, çok soğukkanlı kaldı. Brezilya çılgınca saldırırken, Almanya çok sakin davrandı ve Brezilya'yı darmadağın ettiler. Almanya'ya büyük bir saygım var. Ben Brezilya'yı seviyorum ve onları finalde görmek isterdim.

Çok duygusal insanlar. Türkiye ile Hırvatistan'ın buradaki maçı hatırlayın. Türkiye çılgınca saldırırken, biz sakin kalıp oynadık ve kazandık. Brezilya da aynı duygu yoğunluğuyla oynuyordu."

''PLANIMIZ DÖRT OYUNCU TRANSFER ETMEK''

"Planımız 4 oyuncu transfer etmek. Bir savunmacı ve ofansif özellikli 3 oyuncu istiyoruz. Bu bizi ön elemelerde çok rahatlatacak. Ne kadar çabuk olursa bizim için o kadar iyi. Biliç transfer yapılmadığı için huzursuz, mutsuz diye yazıyormuşsunuz. Bu doğru değil. Şu an bizimle birlikte olan oyuncular da elinden gelenin en iyisini yapıyorlar. Üzerinde çalıştığımız oyuncular bize katılırsa önemli bir şekilde güçleneceğiz. Farz edelim ki hiç transfer olmadı. O zaman da mevcut kadromuzla elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Asla, mutsuz ve huzursuz olmayacağız"