Beşiktaş'taki 2 sezonluk kariyerini ligin son haftasındaki Gençlerbirliği maçıyla tamamlayan Hırvat teknik adam Bilic, bir sezonda takımın başında en fazla maça çıkan teknik adam, Tomas Sivok, siyah-beyazlı formayla ligde en fazla oynayan, Demba Ba ise bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcular oldu.

Bilic, 55 maçla tamamladı


Beşiktaş'taki görevinden ayrılan Slaven Bilic, bu sezon 55 resmi karşılaşmada siyah-beyazlı takımın başında yer aldı. Siyah-beyazlı ekip, bu 55 maçta 30 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 yenilgi aldı.

"Kara Kartallar", Hırvat çalıştırıcı döneminde 34 Süper Lig, 14 Avrupa kupası ve 7 Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 55 maç yaptı.

Ligde 34 haftada 21 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 yenilgi alan Beşiktaş, 69 puan topladı. Galibiyet sayısı bakımından şampiyonluk elde edilen 2008-2009'daki performansını yakalayan siyah-beyazlılar, Bilic yönetiminde son 6 sezonun en yüksek puanına da ulaştı. 5 sezon sonra ligi galibiyetle tamamlayan "Kara Kartallar", son dönemin en başarılı performansına imza atmasına rağmen şampiyonluğa ulaşamadı.

Beşiktaş, Bilic yönetiminde Avrupa kupalarında bu sezon 14 karşılaşmaya çıktı. Şampiyonlar Ligi ön eleme mücadelesiyle Avrupa macerasına başlayan siyah-beyazlılar, play-off turunda Arsenal'e elenmesinin ardından UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etti. "Kara Kartallar", Avrupa'daki 14 mücadelede 6 galibiyet, 4'er beraberlik ve yenilgi aldı.

Siyah-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası'nı ise 7 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 yenilgiyle tamamladı.

Böylece Bilic, Beşiktaş tarihinin bir sezonda en çok maça çıkan teknik direktörü olarak tarihe geçti.

Sivok, Beşiktaş'taki kariyerini rekorla tamamladı

Siyah-beyazlı ekipte rekor sevinci yaşayan bir başka isim ise Tomas Sivok oldu.

Son iki sezonda sakatlıklarla boğuşan Çek futbolcu, buna rağmen Beşiktaş formasıyla en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu unvanını elde etmeyi başardı.

Geride kalan sezonda Bobo ve Holosko'nun 144 maçlık rekorunu, 7. haftadaki Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçında 145 maça çıkaran Sivok, sonraki karşılaşmalarda bu rekorunu daha da geliştirdi. Beşiktaş'taki kariyerinde 156 maça çıkan Sivok, siyah-beyazlı formayı rekor kırarak bıraktı.

Ligin son haftasındaki Gençlerbirliği maçının ardından yönetim kurulunun plaketle ödüllendirerek uğurladığı Çek futbolcu, 156 maçta 15 gol attı.

Demba Ba da rekor kırdı


Beşiktaş'ta 2014-2015'te rekor kıran isimler arasına Senegalli forvet oyuncusu Demba Ba da katıldı.

Takımın bu sezon en golcü oyuncusu olan Demba Ba, bir sezonda en çok gol kaydeden yabancı oyuncu rekorunun sahibi oldu.

Ligde 18 kez rakip fileleri havalandıran tecrübeli oyuncu, Avrupa kupalarında 8 ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da 1 kez gol sevinci yaşadı. Demba Ba, toplam 27 golle Beşiktaş'ta 2000-2001'de resmi maçlarda 23 gol atan Pascal Nouma'ya ait bir sezonda siyah-beyazlı formayla en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını ele geçirdi. 

Kaynak: AA