SPOR Toto Süper Lig'de son 6 maçta 1 galibiyet alabilen Beşiktaş, maddi ve manevi olarak sert bir düşüş yaşıyor. Sezona fırtına gibi giren ve sırasıyla Trabzonspor (2-0),Kayseri Erciyesspor (4-2),Gaziantepspor(2-0) ile Bursaspor'u (3-0) yenen Beşiktaş, 5. haftadaki olaylı Galatasaray derbisinden sonra bir türlü toparlanamadı. Galatasaray maçında çıkan olaylardan dolayı 3-0 hükmen mağlup sayılan Beşiktaş son 5 maçta sadece Eskişehirspor'u deplasmanda 1-0 yenerken Antalyaspor'a 2-0 yenildi ve üç maçını da berebere tamamladı.Siyah Beyazlıların berabere bitirdiği karşılaşmalar Çaykur rizespor (0-0)Akhisar Belediyespor (3-3) ve son oynadığı Kardemir Karabükspor(0-0).
SEYİRCİSİZ MAÇ MADDİ VE MANEVİ KAYBA SEBEP OLUYOR
Galatasaray maçında çıkan olaylardan sonra 4 maç seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş bu cezasının yarısını tamamladı. Cezalı iki maçı kalan Siyah Beyazlıların seyircisiz oynadığı maçlardaki düşük moral motivasyonunun yanında maddi kaybı da bir hayli fazla. Anadolu takımlarıyla oynadığı maçlarda yaklaşık 1 milyon TL'lik gişe hasılatı gerçekleştiren Beşiktaş seyircisiz maç cezalarından dolayı bu paradan mahrum kalıyor..Aynı zamanda maç günü ürün satışlarından da bir hayli zarar eden Siyah Beyazlılar'da Kartal Yuvaları'ndan sorumlu yönetici Emre Kocadağ seyircisiz maç cezalarının ürün satışlarını çok olumsuz etkilediğini dile getirerek ''Seyircisiz oynadığımız maçlarda maç günü ciromuz en az %50 oranında düşüyor''dedi
TFF'DEN SON 6 MAÇTA 1 GALİBİYET PARASI
Beşiktaş Spor toto Süper Lig'İn yayıncı kuruluşununun dağıttığı performans parasından da darbe yedi.Galibiyete 1 milyon,beraberliğe 500 bin tl olarak dağıtılan bu paydan son 6 maçta sadece 2.5 milyon tl alabilen Beşiktaş'ın kaybı ise 3,5 milyon TL olarak gerçekleşti.
FUTBOLCULARA PRİM YOK SEMBOLİK CEZA VAR
Futbolculara maç başı prim sistemini uygulayan ve maçın önemine göre bu primi belirleyen Beşiktaş yönetimi aynı zamanda Anadolu takımlarıyla yapılan maçlarda alınan mağlubiyet ve beraberlikte de futbolculara sembolik para cezası uyguluyor. Futbolcular son 6 maçta sadece bir galibiyet primi alırken berabare kaldığı ve mağlup olduğu 5 maçta yönetimin belirlediği para cezalarını ödeyecekler.
HEDEF TOPARLANMAK VE TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇMEK
Beşiktaş Süpert Toto Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda oynayacağı Kayserispor'u yenerek 6 maçlık kötü gidişine son vermek ve tekrar yükselişe geçmek hedefinde. AA(UD/FG)