Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ, Belçika 2. lig takımı KSV Roeselare ile pilot takım uygulaması için anlaştı.

Daha geniş çaplı bir pilot takım uygulaması kurmak ve buradan yetişecek futbolcular ile önümüzdeki yıllarda transferlerde ödenen yüksek komisyon ve bonservis bedellerinin önüne geçmek isteyen sportif direktör Önder Özen, bu düşüncesini hayata geçirmek için ilk adımları attı. Belçika 2. lig takımlarından KSV Roeselare ile pilot takım için anlaşma yapan Özen, hemen ardından Güney Amerika turuna çıktı. Bonservis bedelleri çok yüksek olmayan ve gelecek vadeden, ağırlıklı olarak 18 yaş ve altı futbolcular ile anlaşma zeminleri arayan Özen, buradan yapmayı planladığı transferleri KSV takımına monte ederek tecrübe kazanmalarını hedefliyor.

Geçtiğimiz sezon ortasında Nijerya'da getirilen Musa Muhammed'in de yeni sezonda bu takıma gönderileceği öğrenildi. Kulüp bünyesinden Belçika'ya gönderilecek 2 veya 3 antrenör, transfer edilen futbolcuların antrenmanından özel hayatlarına kadar her konuyla ilgilenecek. Teknik direktör Slaven Bilic'in pilot takıma bir çalışma programı hazırlayacağı ve Beşiktaş A Takımı ile paralel bir çalışma düzeni içinde olmalarını isteyeceği bildirildi.

Başkan Fikret Orman tarafından çok desteklenen ve Beşiktaş'ın geleceği olarak görülen proje ile uzun vadede yabancı futbolcu sıkıntısının önüne geçilmesi hedefleniyor.

ad (os)