Ali DANAŞ-Mustafa AKIN/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Medical Park Antalyaspor ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyunun ön tarafında belli bir kalite eksikliği yaşadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Zor bir rakibe karşı oynadık. Oyunun temposunu düşüren, sizin temponuzu kırmaya çalışan akıllı bir rakibe karşı oynadık. Oyuncuları gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bir gol atmaya yetecek kadar fırsatları bulduk. O gol, oyunu bize çevirecekti. Oyunun ön tarafında belli bir kalite eksikliği yaşadık. Nihayetinde kazanamadık. Bundan memnun değiliz. Ama yolun sonuna geldiğimizde belki de hayati olacak bir puan aldık. Taktiksel açıdan kazanmak için her şeyi denedik. Yeteri kadar fırsat bulmamıza rağmen golü atamadık. Önde fark yaratan, ekstra kaliteyi koyan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre gibi oyuncuların eksikliği bize ciddi sıkıntı oluşturdu. Oyuncular çalıştıklarımızı doğru uyguladı. Rakip de büyük takımlara karşı beraberlik çıkarmış bir ekip."

Bilic, rakipleri karşısında meselenin istek yoksunluğu olmadığını ifade ederek, "Sorun önde kalite eksikliğiydi. Patlamayı yapabilecek, bireysel kalitesiyle oyunu bize çevirecek ekstra oyuncularımız sahada değildi. Eksiklerini gerçekten hissettik. Savunmada iyi organize olan Medical Park Antalyaspor'a karşı buna ihtiyacımız vardı" dedi.

Hırvat teknik adam, sağ kanatta yaşanan sıkıntıyla ilgili soruya, "İyi kadromuz var. Transfer dönemi kapandı. Sezon sonuna

kadar bu kadroyu kullanacağız. Tüm sakatlıklar geçtiği zaman her pozisyon için güçlü bir kadromuz var" yanıtını verdi.

Bilic, maçın hakeminin de iyi performans göstermediğini belirterek, "Hakemlerle ilgili hiçbir şüphem yok. Böyle statta rakip üzerinde baskı kurmamız zor. Taraftarlarımız ellerinden geleni yapıyor. Ama bizim için yüzde 10 ekstra katkıyı oluşturmak kolay olmuyor. Bu akşam hakem açısından kişisel fikrim, performansı zayıftı" dedi.

Jermaine Jones, iki takım için de çok zor bir maç olduğunu belirterek, "Saha zemini çok iyi değildi. Hepimiz çok üzgünüz, gol atamadık ama çok fırsatımız oldu. Bir taraftan da Almeida'nın sakatlığına çok üzüldük. Ondan gelecek haberi bekliyoruz" dedi.

Jones, maçlardan sonra hakemlerle ilgili konuşan bir oyuncu olmadığını vurgulayarak, "Maçın hakemi elinden gelenin en iyisini yaptı. Veli'nin kart gördüğü pozisyonda hakeme itirazda bulundum. Kendisine de gidip eksik kalabileceğimizi ve daha dikkatli olmasını istedim" dedi.

Veli Kavlak da final paslarında başarılı olmadıklarını ifade ederek, "Pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. Şimdi Eskişehirspor maçına bakacağız. Hakemler Beşiktaş'a çok kolay faul veriyor. Ben hiçbir şey yapmadan hakem anında kartını çıkarttı. Bize biraz fazla oluyor bu tip olaylar. Takım olarak oyunumuza bakmaya çalışıyoruz. Hakem bugün, faul olmadan bağırıp düşenlere bile düdük çaldı" şeklinde konuştu.

Orta alanda yalnız kalıp kalmadığı ile ilgili soru üzerine Veli, "Orta sahada yalnız kalmadım. Olcay, Atiba ve Jones da ellerinden gelen mücadeleyi sergiledi. Medical Park Antalyaspor fazla bir şey yapamadı ama biz de önde yaratıcı olamadık, şanslı değildik. Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarından 6 puan alıp devamına bakacaktık, yapacak bir şey yok. Eskişehirspor maçına odaklanacağız. Önümüzde çıkacağımız daha çok karşılaşma var" dedi.

MEDICAL PARK ANTALYASPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ AYBABA: "BURADAN ALDIĞIMIZ BİR PUAN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise, Beşiktaş karşısında aldıkları bir puanın çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Oyunun son 15 dakikasında büyük baskı yedik. Anadolu takımları psikolojik olarak son 15 dakikada geriye çekilebiliyor. Ne yaparsanız yapın bunu yapıyorlar. Beşiktaş çok pozisyon buldu. Buradan aldığımız bir puan bizim için çok önemli. Büyük bir mücadele yaşandı. Maçın son 15 dakikasına kadar planladığımız gibi oldu. Çabuk çıkma planımız vardı. Bunu az gerçekleştirdik. Zorlu bir periyottan geçiyoruz. İç saha performansımız çok düşük. Artık bunu daha iyi yapmaya çalışacağız."

Aybaba, Beşiktaşlı taraftarların kendisine yönelik tepkisinin ardından yaptığı hareketle ilgili soruya da, "Ben kaleci değil, liberoyum. Bu takımda 11 sene oynadım. Kalbimin onlarla olduğunu söyledim" yanıtını verdi.

Medical Park Antalyasporlu futbolcu Uğur İnceman, zor bir zeminde iki takımın da iyi mücadele ettiğini vurgulayarak, "Kazanmak için geldik. Bulunduğumuz nokta bizi memnun etmiyor. Oyuna bakıldığında bir puan bizim için iyi oldu. Alt sıralardan kurtulmak istiyoruz. Son dakikalarda Beşiktaş baskı kurdu. Orada şans bizden yanaydı" diye konuştu.

Serkan Balcı da saha zemininin futbol oynamak için elverişli olmadığını ifade ederek, "Futbolcu sağlığı açısından iyi değil. İlk yarı başa baş mücadele

ettik. İkinci yarı baskı yedik. Önümüzde hayati Çaykur Rizespor maçı var" dedi.

ad-ma (os)