Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında dün Torku Konyaspor'a evinde mağlup olan siyah-beyazlılarda bu müsabakayı kaybetmenin verdiği moral bozukluğu yaşanıyor. Ligde fırtına gibi esen Kara Kartalların kupa maçlarında hem gol yeme hem de kırmızı kart görme alışkanlığı ise defans hattında yaşanan sorunu ön plana seriyor.
6 MAÇTA 2 MAĞLUBİYET 1 BERABERLİK
Spor Toto Süper Lig'de iki maç eksiğine rağmen lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde yer alan Beşiktaş, oynadığı oyunla da herkesin beğenisini kazanmış durumda. Ancak kupa maçlarında siyah-beyazlılar adına işler pek yolunda gitmiyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk olarak bu sezon C Grubu'nda mücadeleye başlayan Şenol Güneş'in öğrencileri oynadığı 6 maçta 3 galibiyet 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak topladığı 10 puanla Sivas Belediye'nin ardından gruptan çıkma başarısı gösterdi. Son 16 turunda ise Bucaspor deplasmanına tek maç eleme sistemiyle çıkan Beşiktaşlı futbolcular, buradan ise 2-0'lık galibiyetle ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı. Dün akşam evinde Torku Konyaspor ile çeyrek final ilk maçına çıkan siyah-beyazlılar rakibine 2-1'lik skorla mağlup olarak yarı final umutlarını Konya'ya bıraktı.
KUPA MAÇLARINDA GOL ORTALAMASI DÜŞTÜ
Ligde oynadığı 18 maçta 14 galibiyet 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik alan Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş, takımının kupada gösterdiği performans ile lig istatistiğinin çok altında kaldı. Süper Lig'de neredeyse bileği bükülmeyen siyah-beyazlı takımda, kupa maçlarında ortaya çıkan bu kırılganlığın ise lig maçlarında çabucak tamir ediliyor olması ise en sevindirici durum olarak gözüküyor. Ligdeki istatistiklerine bakıldığında geride kalan 18 haftada kalesinde 18 gol gören Kara Kartallar, maç başına filelerinde 1 gol ortalamasıyla mücadele ediyor. Kupada da oynadığı 8 maçta filelerinde 9 gol gören Beşiktaş'ın lig istatistiğiyle kupada maç başına gol görme sayısı tutmuşken, kupada yaşanan mağlubiyetlerin tek sebebi ise rakip filelere gol atma başarısının "lige oranla daha az sayıda olması" şeklinde yansıyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda maç başına 1,6 gol ortalamasıyla rakip fileleri havalandıran Şenol Güneş'in öğrencileri ligde ise maç başına 2,5 gol ortalamasıyla adeta rakip fileleri gol yağmuruna tutuyor. Ziraat Türkiye Kupası'nda yaşanan bu mağlubiyetlerin sebebi de, rakip filelere atılan gol sayısının az olmasından kaynaklandığı ifade ediliyor.
KIRMIZI KART SORUNU
Ligde oynanan 18 maçta sadece 1 kez kırmızı kart gören siyah-beyazlı futbolcular, kupada oynanan 8 maçta ise 3 kez kızardı. Kırmızı kart görülen bu 3 maçın ikisini kaybeden Beşiktaş, sadece Sivas Belediye ile oynanan ilk maçta rakibini 2-0'lık skorla mağlup edebildi. O müsabakada ise 14. dakikada rakip takımdan Nur Melih kırmızı kart görmüş ve skor Beşiktaş'ın lehine 2-0 iken, dakika 76'da Milosevic kızararak oyun dışında kalmıştı.
Siyah-beyazlı takımın kupa C Grubu'nda Sivas Belediye ile oynadığı rövanşta ise yine Milosevic 33. dakikada kırmızı kart görmüş ve Beşiktaş bu müsabakayı 3-4'lük skorla kaybetmişti. Ardından dün çeyrek final ilk maçında Torku Konyaspor'a karşı 1-0 önde giden siyah-beyazlılarda Marcelo, 64. dakikada Rangelov'a yaptığı faul sonrası direk kırmızı kartla oyundan atıldı. Bu faulün getirmiş olduğu serbest vuruştan Bajic ile beraberliği yakalayan Konya ekibi daha sonra Volkan Fındıklı'nın ayağından bir gol daha buldu ve maçı 2-1'lik skorla kazandı.