Beşiktaş Kulübü'nde Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurul Toplantısı'nda açılışın ardından Kongre Divan Başkanlık seçimi yapıldı ve Ali Rıza Dizdar başkan seçildi. Başkanlık seçimi sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra başkan Fikret Orman tüzük tadili ile ilgili bir konuşma gerçekleştirdi.

Fikret Orman açılış konuşmasında kendisinin henüz tüzüğü görmemişken bazı kongre üyelerinin kendilerine göre negatif olan maddeleri yönetimin çıkarmak istediğini iddia ettiklerini söyledi. Orman bu iddialar karşısında çok rahatsızlık duyduklarını ve Dernekler Masası'nın istediği maddeler haricinde yönetim olarak bütün önerilerini geri çektiklerini belirtti.

Başkan Fikret Orman'ın konuşmasından sonra Dernekler Masası'nın değişmesini istediği tüzük maddeleri görüşüldü.

35 ve 48. maddeler oybirliği ile 42. madde de oy çokluğu ile kabul edildi.43,46 ve 47.maddeler ise Yönetim Kurulu'nun isteği doğrultusunda geri çekildi. Kongre üyelerinin imzası ile tartışmaya açılan 29. maddenin değiştirilmesi isteği üyeler tarafından reddedildi.

Toplantı sonunda kongre üyelerinin verdiği önerge ile Kasım 2014'te yeniden ve daha geniş kapsamlı Olağanüstü Tüzük Tadil Kongresi yapılması karara bağlandı.

FİKRET ORMAN: "SORUNLARI BİZ ÇIKARMADIK AMA BİZ ÇÖZMEYE ÇALIŞACAĞIZ"

Olağanüstü Tüzük Tadil Kongresi'nin bitiminde bir kez daha söz alan Fikret Orman, "2 yılda ikinci kez tüzük kongremizi yaptık. Biz gelince mi tüzük bu kadar önemli oldu. Tüzüğün eksikleri yok muydu. Camia başkanı olarak tek baktığımız Beşiktaş'ın menfaatleridir. İyi olacağına inandığımız her işin arkasından gideriz. Tüzük kurulu oluşturalım katılmak isteyenler katılsın. Tüzük bir uzlaşı olayıdır. Senelerdir bekleyen projeleri bizden bir anda çözmemizi beklemeniz biraz ağır oluyor. Sorunları biz çıkarmadık ama biz çözmeye çalışacağız" diyerek kongreyi sonlandırıldı.

ALİ DANAŞ - İSTANBUL /

ad(gh)