Beşiktaş Kulübü ile Koç Grubu arasında 3 branşta sponsorluk anlaşması imzalandı.

İmza törenine Başkanı Fikret Orman'ın yanı sıra İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Sayman Üye Ahmet Ürkmezgil, yönetim kurulu üyeleri ile Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

İmza töreni öncesinde sponsorluk anlaşmaları hakkında açıklamalarda bulunan başkan Fikret Orman, Koç Topluluğu Şirketleri ile; Futbol Takımı forma sırt, Erkek Hentbol Takımı ve Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı için sponsorlukların yapıldığını belirtti.

"10 YIL ARADAN SONRA KOÇ GRUBU BEŞİKTAŞ'A GERİ DÖNDÜ"

Orman, "Bugün Beşiktaş için çok önemli bir gün" diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

"Gerçekten çok sevinçli bir gün. Koç Grubu, 3 tane branşımıza sponsor olarak bir destekte bulunuyor ve bugün onun imza törenindeyiz.

10 yıl aradan sora Koç Grubu'nun tekrar Beşiktaş ile yapacağı ve geri döndüğü bir anlaşma. Beko markası Beşiktaş için çok önemli bir markadır. Tarihte ilk defa bir taraftar grubu sponsoruna beste yapmıştır. Eskiden bir kalecimiz vardı, hatırlarsınız Bako.Taraftarlarımız 'Kalede Bako, Göğüste Beko' diyerek tezahürat yapardı. Tekrar Beko'nun gelmesi bizim gibi geçmişe önem veren bir kulüp için çok önemlidir.

Beko, Futbol Takımımıza tekrar sponsor olarak geri geliyor. 5 senelik bir anlaşma yapacağız. Önümüzdeki sezondan itibaren Beko, Futbol Takımımızın forma sırt sponsoru olacak" dedi.

"ERKEK HENTBOL TAKIMI İÇİN BİR İLK"

Başkan Fikret Orman, Erkek Hentbol Takımı için ilk kez bir sponsorluk anlaşmasının yapıldığını da belirterek, "Dünyada ve özellikle Avrupa'da futboldan sonra hentbol çok ilgi görüyor. Ülkemizde ise çok fazla ilgi görmüyor, ancak her geçen gün trendi artıyor. İnanılmaz başarılı, üst üste şampiyon olan başarılı bir Hentbol Takımımız var. Aygaz grubu markalarından Mogaz Otogaz ile sponsorluk anlaşması yapıyoruz. Geçen sene sağ olsun RMK Marine, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımıza sponsor olmuştu. Bu sezon da anlaşmamız devam ediyor. Rahmi Koç beyin özellikle tekerlekli sandalye basketbola büyük ilgisi var" diye konuştu.

"GENEL KURUL ÜYEMİZ RAHMİ KOÇ'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Başkanı Fikret Orman, aynı zamanda Beşiktaş genel Kurul üyesi olan Rahmi Koç'a verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Orman, "En başta Türkiye'nin en büyük grubu olan Koç Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi beye, ki kendisi aynı zamanda genel kurul üyemizdir, teşekkür etmek istiyorum. Kendisi Beşiktaş ile çok ilgili. Her olayda, her sevinçte beni arar ve sohbet ederiz. Fikirlerini söyler. Hayatını bizim gibi Beşiktaş'la yaşayan bir isim. Onun için de bu sponsorlukta bize çok büyük destek verdi. Ona çok teşekkür etmek istiyorum. Bu işbirliğinin kulübümüze ve sponsorlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

LEVENT ÇAKIROĞLU : "BU İŞBİRLİĞİNDEN ÇOK MUTLUYUZ"

Başkan Fikret Orman'ın açıklamalarının ardından Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, görüşlerini basın mensupları ile paylaştı.

Çakıroğlu, konuşmasında şu noktalara değindi: "Bu önemli imza töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Beko markamız hem Türkiye'de hem de dünyada spora yaptığı yatırımlarla, sporu destekleyen en önemli markalardan birisi haline geldi. Bu konudaki çalışmalarımız, Beko'nun spora verdiği destek aslında Beşiktaş futbol takımı ile yaptığımız işbirliği ile başlamıştı. Bu işbirliğinin her iki marka için de büyük bir kazanım olduğuna inanıyorum. Sayın Fikret Orman başta olmak üzere, bu birliktelikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sponsorluk anlaşmamızın Beşiktaş Camiasına, şirketimize ve markamıza hayırlı olmasını, bol şans getirmesini diliyorum."

YAĞIZ EYÜBOĞLU :"İŞBİRLİĞİMİZ HAYIRLI OLSUN"

Levent Çakıroğlu'nun konuşmasının ardından Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu, Hentbol Takımı ile yapılan sponsorluk anlaşması hakkında bilgiler verdi.

Yağız Eyüboğlu, "Bizim için de oldukça önemli bir gün. Aygaz olarak ülkemizin lpg gaz ihtiyacının yarısını karşılıyoruz. Bugün günde 80 bin civarında eve giriyoruz. 1 milyondan fazla araç otogaz ürünümüzü kullanıyor. Mogaz markamız, 50 yıllık köklü bir markamız ve Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı'nın 2013/14, 2014/15 sezonlarına sponsor olmaya karar verdik. İlk defa bir özel sektör, bir spor kulübünün hentbol branşına sponsor oluyor. Bunun için de mutluyuz. Mogaz gibi başarılı bir marka ile Beşiktaş'ın arka arkaya 5 yıldır şampiyon olan Erkek Hentbol Takımı'nın işbirliği yapması bizi çok daha mutlu ediyor. Bu destek ile birlikte ülkemizde büyük başarılara imza atan Beşiktaş Hentbol Takımı'nın başarısını Avrupa ölçeğine taşımasını arzu ediyoruz. İşbirliğimizin hayırlı olmasını diliyorum" açıklamasını yaptı.

CAN ÖZTÜRK :"AMACIMIZ ENGELLİ SPORCULARA DESTEK OLMAK"

RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk ise şu açıklamalarda bulundu:

"Biz RMK Marine olarak geçtiğimiz yıl Beşiktaş'ın Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na sponsor olduk. Bu sponsorluk çok bilinen bir sponsorluk değil ama bizim için tüm sponsorluklardan daha kıymetli bir sponsorluk. Bu sponsorluk kapsamında takımın adını Beşiktaş RMK Marine Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı olarak değiştirdik. Oyuncular RMK Marine logosunu formalarında taşıdılar. 2013-14 sezonunda da sponsorluğumuzu devam ettirmekten çok mutluyuz. Amacımız engelli sporculara destek olmak ve bu sporun yayılmasını sağlamaktır. Sponsorluklarımızla birlikte bir sinerji yaratacağız. Hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. İmzaların atılmasından sonra ise Fikret Orman konuklarına isimlerinin yazılı olduğu Beşiktaş atkıları hediye etti ve birlikte basına poz verdi. ALİ DANAŞ - İSTANBUL / AD(GH)