BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kayseri Erciyesspor'u 3-2 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmada 70 dakika üstün oynadıklarını, sonra rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşma nedeniyle birden durduklarını ifade etti. Basın toplantısında ilk olarak yeni transfer Jermaine Jones ile ilgili soru sorulması üzerine Bilic, Bugün bir maç oynadık. Çok ilginç ve önemli maç oldu. Oyunu oynayan oyunculara saygı duyalım. Bütün bunlardan sonra transfer ve diğer meselelerle ilgili konuşmaktan memnuniyet duyarım ifadesini kullandı.

Maçta 70 dakika üstün oynadıklarını vurgulayan teknik direktör Bilic, Sonra aniden durduk. Durmamızın nedeni rehavet ve profesyonel anlayıştan uzaklaşmamız oldu. Fiziksel performansla ilgisi yok. 3-0'dan sonra koparmamız gerekiyordu. Ama bunu başaramadık. Daha önce de benzer durumlar yaşanmış. Bunu genetik bir arıza olarak görüyorum. Kesinlikle değiştirmemiz gerekiyor. Skor ne olursa olsun Beşiktaş'ın sadece ismi maç kazandırmalı. Büyük bir ismimiz var. Oyun 3-0 durumdayken rakibin fişini çekecek deneyimde oyuncularımız var diye konuştu.

Bilic, Kasımpaşa'nın stadı yerine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynama nedeniyle ilgili bir soruya da, Kasımpaşa ile kulübümüz arasında ilişkiler şu ara

iyi değil. Malum maç nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Bugün zemin iyiydi. Soğuk havada oynadık. Kasımpaşa'nın stadında oynasaydık daha kalabalık bir taraftar grubu olabilirdi yanıtını verdi.

Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu'nun süre almaması Slaven Bilic, Kerim Frei ve Ömer Şişmanoğlu'nun süre almaması konusunda da şunları söyledi

Bugün ofansif oyuncularla ilgili bazı seçeneklerimiz vardı. Ömer iyi çalışıyor ama küçük bir rahatsızlığı vardı. Ama rahatsızlığı sebep değil, tamamen hücum opsiyonlarıyla ilgili karardı. Ömer, Kerim, Mustafa ve Almeida iyi çalışmalılar. Fırsat geldiğinde değerlendirmeleri gerekir.

Hırvat teknik adam, yeni transfer Jermaine Jones'la ilgili de şunları söyledi

İyi oyuncu aldık. Bedelsiz aldık. Kulübün yaptığı iş saygıdeğer iş. Jones hamlesini yapmak bizi onurlandırdı. Salıya kadar başka hamleler de yaparız. Yapamazsak da mevcut kadroya inanıyoruz. Bu akşam ortaya koyduğumuz 70 dakikalık performansı tekrar edebilirsek her takımı yenebiliriz.

Beşiktaş'ın savunma oyuncusu Ersan Adem Gülüm, ilk yarıda iyi oynadıklarını vurgulayarak, Sahada istediğimiz baskıyı kurduk ve 1-0 öne geçtik. İkinci yarıda 2 gol bulduk. Sonra her zamanki kabusu yaşadık. Son 20 dakikadan ders çıkarmalıyız. İlk 70 dakika çok iyi mücadele ettik. Sonuçta 3 puan aldık mutluyuz dedi.

Oğuzhan Özyakup da 3-0 öne geçtikten sonra hatalar yaptıklarını ifade ederek, 3-0 öne geçtikten sonra skorun rahatlığı, hatalar yapmamıza neden oldu. 2 gol yedikten sonra da baskı altında kaldık. Bunlardan ders almak gerekiyor. 3-0'dan sonra böyle hatalar yapılmamalı diye konuştu.

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise, Beşiktaş ile aralarında kalite farkı bulunduğunu belirterek, şunları söyledi

İlk yarı Beşiktaş'ın üstünlüğüyle geçti. İlk yarıda rüzgara karşı oynadık. 43'te golü yedik. İlk yarıyı golsüz bitirsek ya da ikinci yarının başında golü yakalasak sonuç değişebilirdi. Bir tarafta şampiyonluğa oynayan takım, diğer tarafta kümede kalmaya çalışan bir takım. 3-0'dan 3-2'ye gelmek iyi bir motivasyon oldu. İleriki maçlara futbolcularımızı hazırlayabilecek bir sebep oluştu. Aramızda kalite farkı var. Mücadele gücümüzü daha yükseğe çekip, rakibin hatasından faydalanarak skora gitmek istedik. Mutlaka transfere ihtiyacımız var. Bunu derken oyuncu grubumu kötülemek için söylemiyorum. Onlar da transferi bekliyor. Bize kendi takımında oynayan, hazırlık dönemi geçirmiş, bizi yukarıya taşıyacak oyuncu lazım. Boşta kalan oyuncu bize ne verebilir Böyle çok oyuncu var. İstediğimiz oyuncuları almakta zorlanıyoruz. 'Yönetim almıyor, para yok' demiyoruz. İnşallah pazartesiye kadar bunun altından kalkarız.

Önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor ile çok önemli bir maça çıkacaklarını da vurgulayan Karaman, Önümüzdeki hafta Çaykur Rizespor ile final maçına

çıkacak konuma geldik. Mutlak kazanmamız gereken bir maç dedi.

Kayseri Erciyessporlu futbolcu Mehmet Akgün, Beşiktaş karşısına puan almak için çıktıklarını vurgulayarak, İyi başladık ama hatamızdan dolayı basit bir gol yedik. İkinci yarının başında bir topumuz direkten döndü. 3-0'dan sonra Beşiktaş rahatladı. 2 gol bulduk ama zaman yetmedi dedi.

Devre arasında Beşiktaş'tan Kayseri Erciyesspor'a transfer olan Mehmet, eski takımı karşısında iyi mücadele ettiklerini ifade ederek, Beşiktaş'ın savunmasında problemler olduğunu biliyorduk. Son dakikalara kadar mücadele ettik ama zaman yetmedi dedi.

Kayseri Erciyesspor kalecisi Bojan Jorgacevic de Beşiktaş karşısında girdikleri gol pozisyonlarından yararlanamadıklarını belirterek, 46. dakikada bir topumuz direkten döndü, gol olsaydı maçın skoru farklı olabilirdi. 3-0'dan sonra goller bulduk. Biraz daha süre olsa beraberliği getirebilirdik. Arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı kutluyorum ifadesini kullandı. ad (os)