Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, zor bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Sezona etki edebilecek bir maçtı. İki takımın da planları vardı. Kasımpaşa deplasmanda sadece 2 kez kaybetmişti. Galatasaray'ı 4-0 yendiler, Antalyaspor'u mağlup ettiler. Hedefe oynayan bir takım. İlk yarı iyi oynadık ve 2-0 öne geçtik. Rakip sadece kornerlerde fırsat yakalamaya çalıştı. İkinci yarıda topla daha rahat olup, daha çok fırsat yakalamalıydık. Genel performanstan memnunum. Bu performansı daha çok taraftarın izlemesini isterdim" diye konuştu.

Siyah beyazlı taraftarların yönetime ve futbolculara gösterdiği tepkiyle ilgili de Bilic, "Taraftarımızın desteğine çok ihtiyacımız var. Sadece kalan iki maçta değil, Beşiktaş var olduğu sürece desteklerine ihtiyacımız var. Başkanla sık sık görüşüyorum. Beşiktaş için her şeyini vermeye çalışıyor. Belirli faktörler nedeniyle zor bir sezon geçiriyoruz. Umarım sadece bu sezonla sınırlı kalacak. Her ailede küçük anlaşmazlıklar olabilir. Şunu biliyorum ki Beşiktaş ailesi bir bütün halinde kalmalı. Bunu başarmamız çok zor değil. Bu ailenin bütün parçaları ortak hedef için mücadele ediyor. Bu ortak hedef de Beşiktaş'ı Türkiye'nin en iyi kulübü haline getirmemiz. Bunun için mücadele etmeliyiz. Kimseyi suçlamıyorum. Birlik halinde olmalı ve birlikte hareket etmeliyiz. Temmuz ayında Hırvatistan'da ve burada bir çok kişi (Beşiktaş'a sakın gitme, büyük bir kulüp ama stadı yok. Gidersen ligi 5, 6. bitirirsin) demişlerdi. Bugün itibariyle son iki maça giriyoruz, üçüncü sıradayız ve ikincilik için mücadele ediyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Evimizin olmadığı bir sezonda harika bir iş çıkarmıyoruz ama iyi yoldayız. Hal böyleyken aile içinde olabilecek günlük meselelerin büyütülmemesi gerektiğini düşünüyorum. Herkes Beşiktaş'ın başarısı için mücadele ediyor" dedi.

Teknik direktör Slaven Bilic, ikincilik şanslarıyla ilgili de, "İki maç daha oynayacağız. İkinci yarıda bazı oyuncular rakibin maçını sordular. Ben de 'Bilmiyorum, siz maçınızı kazanmaya çalışın' dedim. Gelecek hafta Trabzon'daki maç bizi tabii yakından ilgilendirecek. Bizim esas işimiz kendi maçımızı kazanmak. Bugün Gençlerbirliği'nin yapabileceklerine dahil olma imkanımız yoktu. Elazığspor maçına konsantre olacağız. Ölüm kalım mücadelesi veriyorlar. Bizim için muhtemelen sezonun maçı olacak. Kazanmamız yeter ya da yetmez, başka bir şey. Fakat en iyi şekilde hazırlanıp kazanmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Ramon Motta da şunları söyledi:

"Karşılaşmaya iyi başladık. İlk yarıda kısa sürede sonucu yakaladık, sonra maçı iyi yönlendirdik. Topa sahip olan taraf bizdik. Üstümüze düşen görevi yaptık, galip geldik. Diğer maçın sonucu bizim için önemli değil. Son iki maçımızı kazanırsak, ligi ikinci sırada bitirebileceğimizi düşünüyorum."

Takımda kalıp kalmayacağıyla ilgili bir soruya Motta, "Benimle ve kulübümle belli görüşmeler oldu. Ben kalmak istiyorum, performansımdan memnunum, taraftarın da memnun olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi.

Veli Kavlak da baskı altında maça çıktıklarını ifade ederek, "Galip gelmemiz gerekiyordu. İyi mücadele ederek galibiyeti hak ettik. Diğer stattan gelen haber bizi üzdü, yapacak bir şey yok, yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Taraftarların protestolarıyla ilgili de Veli, "Taraftarlar protesto yaptı, bu onların doğal hakkıdır. Biz sahada elimizden geleni yaptık ve kazandık" şeklinde konuştu.

KASIMPAŞA TEKNİK DİREKTÖRÜ ARVELADZE: "BU SENE, BU KADAR KÖTÜ OYNAYAN BİR KASIMPAŞA TAKIMINI ÇOK AZ GÖRDÜM"

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, özellikle maçın ilk yarısında çok kötü oynadıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu sene, bu kadar kötü oynayan bir Kasımpaşa takımını çok az gördüm. Beşiktaş'a saha içinde çok fazla zaman tanıdık. Bizim adımıza çok kötü bir sonuç. Bu isteksizlik beni öldürüyor, maalesef kaybettik ve çok üzgünüz."

Kasımpaşalı futbolcu Adem Büyük de ilk yarıda oyuna çok fazla müdahale edemediklerini söyleyerek, "Her bölgede çok geç kaldık. Erken yediğimiz golle demoralize olduk. İkinci golün ardından da tamamen oyundan düştük. İkinci yarının hemen başında gol bulabilseydik farklı olabilirdi ama olmadı" dedi.

Malki de ikinci yarıda erken gol bulamadıkları için beraberlik fırsatını teptiklerini ifade etti.

ad (os)