Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - CEV Kadınlar Challenge Kupası'nda tarihinde ilk kez finale yükselen Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, final rövanş maçının 30 Mart'a denk gelmesi sebebiyle sıkıntı yaşıyor.

30 Mart tarihinde Türkiye Yerel Seçimleri'nin yapılacak olması sebebiyle Türkiye genelinde spor müsabakaları oynanmayacak. Rusya takımı Zarechie Odintsovo ile ilk maçını 27 Mart'ta deplasmanda oynayacak Beşiktaş Kadın Voleybol Takımı, ikinci maçın 30 Mart'ta yerel seçimlere denk gelmesi sebebi ile harekete geçti. Türkiye Voleybol Federasyonu aracılığı ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu'na (CEV) resmi başvuru yapmaya hazırlanan siyah beyazlılar, final maçlarının birer gün önce veya birer gün sonra yapılmasını istiyor.

LEVENT ÇİFTER: ''SEÇİM GÜNÜ FİNAL OYNAMAMIZ SEYİRCİ VE PAZARLAMA AÇISINDAN OLUMSUZ OLUR''

Konu ile ilgili açıklama yapan Beşiktaş Amatör Şubeler Koordinatörü Levent Çifter, seçim günü yapılacak final maçının hem seyirci, hem güvenlik, hem de pazarlama açısından sakıncalarının olacağını söyledi. Levent Çifter, ''CEV bu final tarihlerini daha önceden belirlediği için o tarihte Türkiye'de seçimlerin olacağını hesaba katmamış. 30 Mart'ta final oynamamızın bizim açımızdan hiçbir avantajı kalmıyor. Herkes seçime kilitlenecek. Seçimlerin olduğu gün güvenlik açısından, seyirci açısından, final maçını pazarlamamız açısından hiçbir avantajımız kalmıyor. Bu yüzden Voleybol Federasyonumuz aracılığı ile CEV'e resmi başvurumuzu yapıyoruz. Maçın bir gün önce veya sonra yapılmasını talep ediyoruz. CEV'in bu başvurumuzu olumlu değerlendireceğini ve final tarihini değiştireceğini umuyoruz" diye konuştu.

ad (os)