BEŞİKTAŞ İntegral Forex Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ahmet Kandemir, Fenerbahçe Ülker'e 77-69 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.
Zor bir dönemden geçtiklerini dile getiren Kandemir, Arada Avrupa kupası maçları oynuyoruz. Daha sonra içeride iddialı takımlarla karşılaşıyoruz. Bunların hiçbiri mazeret değil. Kazanmak için fedakarlık yaptığımızı düşünüyorum. Kazanma noktalarında basit hatalar yaptık. Lofton gününde değildi. Perkins'e skorda yardımcı olabilseydi avantaj sağlayabilirdik dedi.
Tecrübeli çalıştırıcı, rakipleri karşısında önemli hücum ribauntları verdiklerine dikkati çekerek, Bu maçın en önemli noktası; gereğinden fazla hücum ribaundu vermemiz oldu. Fenerbahçe, tecrübeli ve önemli oyunculardan kurulu bir takım. Takıma inanan taraftara teşekkür ediyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye karşı küçük nüanslarla gerideyiz. Biz iddialıyız. Eksiklerimizi çalışarak giderip büyük maçları kazanacak hale geleceğiz diye konuştu.
Siyah-beyazlı takımın oyuncusu Muratcan Güler de, Fenerbahçe Ülker'in kritik anları kendilerinden daha iyi oynadığını ve basit hatalar yaparak salondan mağlup ayrıldıklarını ifade etti.
Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, bekledikleri gibi zorlu bir mücadele oynadıklarını vurgulayarak, Beşiktaş kaliteli bir takım. Galatasaray'a karşı nasıl performans sergilediklerini gördük. Özellikle üçüncü çeyrekte gücümüzü ortaya koyduk şeklinde konuştu.
Geçen cuma günü THY Avrupa Ligi'nde maç oynadıklarını hatırlatan tecrübeli çalıştırıcı, Sonra pazar derbi maçına çıkıyorsunuz. Çok önemli şey. Ama oyuncularıma hiçbir şekilde bahane olarak izin vermiyorum. Herkes beynini bu şekilde programlayacak. Beşiktaş taraftarına da teşekkür ediyorum. Müthiş bir taraftarı var. Bize karşı tezahürat yapıyor olsalar da takımlarına müthiş destek verdiler. Böyle bir atmosferde oynamak bizim için mutluluk verici dedi.
Sarı-lacivertli takımın uzun oyuncusu Luka Zoric de karakterlerini ortaya koyarak ve savaşarak kazandıklarını söyledi. AD(GH/FG)