SPOR Toto Süper Lig'de 21 puan ile 4'üncü sırada yer alan Beşiktaş için kritik haftalar başlıyor.
İlk 11 hafta itibariyle 12 puan kaybı yaşayan siyah beyazlılarda genel görüş, bu kaybın beklenenden çok fazla olduğu. Bu hafta sahasında Torku Konyaspor ile karşılaşacak Beşiktaş'ın daha sonraki 3 rakibi, şu anda puan sıralamasında kendi üstünde olan Fenerbahçe, Sivasspor ve Kasımpaşa.
KENDİ GÖBEĞİNİ KENDİ KESECEK
Fenerbahçe ile arasında 7, Kasımpaşa ile 3 ve Sivasspor ile 1 puan fark olan Beşiktaş, bir anlamda ''kendi göbeğini kendisi kesecek''. Özellikle Torku Konya ve Fenerbahçe maçlarında yaşanabilecek olası puan kayıplarında zirveden uzaklaşacak olan siyah beyazlılar için, bu iki maç belki de ligin tamamını etkileyecek kader maçları olabilir.
Bunun farkında olan Slaven Biliç ve Önder Özen futbolcuların bu durumu bir baskı unsuru olarak yaşamamaları için elinden geleni yapıyorlar. Hırvat hoca futbolcularıyla yaptığı bütün toplantılarda, sonraki haftalara bakmadan, her zaman önlerindeki maça odaklanmalarını istiyor. Slaven Biliç'in bu süreçte futbolcularından en çok dikkat etmelerini istediği ve özellikle hiç unutmamalarını söylediği bir numaralı konu, gereksiz görülecek kartlar. Takımda şu an Oğuzhan, Veli, Fernandes ve Ersan sarı kart sınırında bulunuyorlar.
Hırvat hoca futbolcularını psikolojik olarak rahatlatmaya çalışırken diğer taraftan bütün baskı ve stresi kendi üstüne alarak bu 4 haftayı nasıl kayıpsız atlacağının planlarını yapıyor. AD(GH/FG)