Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, 1-0 kazandıkları Eskişehirspor maçının ardından açıklamalarda bulundu.

Hırvat çalıştırıcı Bilic, "Bizim için çok önemliydi, oyuncularımı kutluyorum. Çok değerli bir galibiyetti, tamamıyla hak ettik. Futbolcularım ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bugün kaybetseydik bile, söyleyecek tek kelimem yoktu. Maçların son üçte birlik bölümünde bazen sıkıntılar yaşıyoruz, kabul ediyorum. Son dokunuşlarda belirli bir kalite eksikliğimiz var. Bu akşam da benzer bir sorun yaşadık ama oyuncularım taktik olarak ne istediysek yaptılar, 10 puanlık bir performanstı" dedi.

Beşiktaş taraftarına teşekkür eden Bilic, "Çok sayıda taraftarımız yoktu ama gelenler her türlü desteği verdiler, kendilerine minnettarız. Böylesine önemli bir galibiyet alınca, sevinç de sıra dışı oldu. Gol son nefeste geldi. Golden sonra oyuncularımı hemen sahaya döndürmem gerekti, sonuçta oynayacak bir 3 dakikamız daha vardı, ben de öyle yaptım. Sıra dışı bir gol ve sevinç vardı, atmosfer çok güzeldi" diye konuştu.

Bilic, her maçta kulübede aktif olmaya çalıştığını vurgulayarak, "Bugün kazanamasaydık bile memnun olacaktım, yine 3. sırada olacaktık. Geçiş yılı oynadığımız bir sezonda, bu takımın iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Şampiyonluk yarışına devam ediyoruz. Bugün istim üstündeydim. Bazı eksiklerimiz vardı, kaliteli bazı isimlerimiz yoktu. Dolayısıyla yüzde yüz efora ihtiyacımız vardı. Kulübe olarak her türlü desteği vermeye çalıştık. Almeida, Atiba Hutchinson ve Manuel Fernandes yoktu. Böylesine agresif bir tavır takınarak, sahadaki oyuncularımıza yardımcı olmaya çalıştık. Benim için sevindirici olan, planımızı uygularken disiplini kaybetmedik" şeklinde konuştu.

Amaçlarının kenardan gelecek ortalarla forvet hattını beslemek olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, yayıncı kuruluştaki hakem yorumlarıyla ilgili soruyu sinirli bir şekilde yanıtladı. Mücadelelerine devam ettiklerini vurgulayan Bilic, şunları söyledi:

"Tartışılan penaltı pozisyonları var. Geçen hafta Holosko'nun poziyonundan başlayarak konuşacak çok şey var. Ben objektif değilim, hakemler tarafından bize sürekli eksi yazılıyor. İstediğimiz adil muamele, ben bunu hissedemiyorum. Efendi olmayı seviyorum ama adil davranılmasını istiyorum. Şartlar buysa ve ne olursa olsun, bu koşullarda şampiyonluk için savaşmaya devam edeceğiz."

Slaven Bilic, açıklamalarının ardından çeviriyi beklemeden sinirli bir şekilde basın toplantı odasını terk etti.

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup da, "Çok mutluyuz, bizim için çok büyük moral oldu. Maça çok iyi başladık, istediğimiz pasları yapabildik. İkinci yarıda bulduğumuz pozisyonları gole çeviremedik ama Ersan ağabey golü attı ve hepimizi çok mutlu etti" dedi.

Şansın kendi yanlarında olduğunu da ifade eden genç futbolcu, "Fenerbahçe 4-5 maçı son dakika golüyle kazandı. Böyle kazançlar, futbolda çok önemli. Bugün şanslı olan taraf bizdik, bu galibiyetle çok büyük moral kazandık. Biz alışık olduğumuz taraftar ambiansından uzak kalıyoruz. Stadımız bitince farklı olacak. Bugün üç puan almak, çok önemliydi. Altımızdaki takımlara fark atarak, üst tarafa yaklaştık" diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın savunma oyuncusu Serdar Kurtuluş ise elverişli olmayan bir zeminde çok zor bir maç oynadıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"Eskişehirspor bu ligin iyi takımlarından. Ligde artık kolay bir rakip kalmadı. Son dakikada da olsa 3 puan aldık, çok mutluyuz. Çok fazla yaratıcı bir oyun ortaya koyamadık. İlk yarıda rüzgarın da etkisiyle daha aktiftik ama ikinci yarıda çok iyi mücadele ettik. Bu statta oynamaktan çoğumuz memnun değiliz, artık

bu sene böyle gidecek. İnşallah en kısa zamanda stadımız biter. Rakiplerimizin bize göre daha zor maçları var, bizim oynayacak yalnızca bir derbimiz kaldı. Puan kaybetmezsek, şampiyonluk şansımız var. Beşiktaş her zaman yarışın içindedir ama kendi stadımızda oynayabilsek, 4-5 puan önde olabilirdik."

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, güzel bir fırsatı değerlendirmeyi düşünerek İstanbul'a geldiklerini belirterek, "Onunculuktan dördüncü sıraya çıkma fırsatımız vardı. Hücum adına fazla bir şey yapamadık" şeklinde konuştu.

Maçın ikinci yarısında rakibin risk alacağını düşünerek istedikleri pozisyonları yakaladıklarını kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Maalesef önde üretken

olamadık. Doğru işleri yapamadık. Biraz daha doğru pasları yapabilsek farklı olurdu. Doğru pozisyonlar gelmişti. Son dakika golüyle yenilmek bizi üzdü.

Önümüzdeki hafta Elazığspor maçını iyi değerlendirmek istiyoruz. Dördüncü ile aramızda sadece 3 puan fark var. 7 haftalık zorlu periyodu geride bıraktığımızı

düşünürsek, daha iyi sonuçlar almak istiyoruz" diye konuştu.

Sağlam, maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nu da bazı kararlarından dolayı eleştirdi.

Mücadelenin daha 4. dakikasında hakemin Lawal'a sarı kart gösterdiğini hatırlatan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Bu sarı karta saygı gösteriyoruz. İkinci yarıda sarı kartı olan Franco'nun Jorquera'ya yaptığı faul pozisyonunu hakemin değerlendirememesi şanssızlıktır. Faul verseydi, sarı kartı göstermek zorundaydı. Maçın gidişatını ciddi anlamda etkiledi."

Hava şartlarıyla ilgili soruyu Sağlam, "Bu hava şartlarında ne oynayan ne kenarda izleyen ne yöneten ne de ekranlarda takip eden keyif almıştır" diye

yanıtladı.

Necati Ateş ve Bienvenu'nun hafta içinde kavga etmesiyle ilgili soru üzerine Ertuğrul Sağlam, "Necati ve Bienvenu tartışma yaşadı. Sonraki dönemde Servet Çetin ve Necati, motivasyon olarak takıma faydalı olabilecek düzeyde olmadıklarını söyleyerek izin istediler. Biz de bu istekle gelen arkadaşlarımızı zorla alamazdık" dedi.

Sağlam, Beşiktaşlı taraftarların kendisine tepki göstermesi ile ilgili olarak ise "Keşke bütün tepkiler böyle olsa, küfürler olmasa. Futbolcu ve teknik

direktör olarak hizmetimiz oldu. Onların düşünmesi lazım" şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu futbolcu Sezgin Coşkun da ortaya koydukları mücadelenin hakkının beraberlik olduğunu anlatarak, "Şansız bir gol yedik. Elazığspor maçıyla birlikte kazanamama sıkıntımızı aşmak istiyoruz" dedi.

Futbolculardan Kamil Ahmet Çörekçi ise bundan sonraki maçları düşünmeleri gerektiğini söyledi.

GÖKHAN HEBEPÇİ - İSTANBUL /

gh(gh)