BEŞİKTAŞ Futbol A Takım Doktoru Ertuğrul Karanlık sabah yapılan idman esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Takımdaki sakat fubocuların durumlarıyla ilgili bilgi veren Karanlık "Julien Escude iki gün önce Oğuzhan Özyakup ile çarpıştı. Buna bağlı olarak kemik ödemi ve diz yan bağlarında hafif zorlama meydana geldi. Yarından itibaren rehabilitasyon çalışmalarına başlayacak. Muhammed Demirci, ayak yan bağında sıkıntı yaşadı. Tedavisi tamamlandı takımla çalışmaya başladı."dedi.
Ertuğrul Karanlık futbolcuların sakatlık süreçleri ile ilgili yapılan eleştiri ve spekülasyonlara ise"Her sakatlık ve tedavi süreci aynı değildir. Manuel Fernandes için emar sonuçlarını aldıktan sonra tedaviye hemen başladık ve tedavi süreci hızlı gelişti. Futbolcumuz da kendini iyi hissettiğini söyledi ve takıma döndü.Fernandes ile ilgili ben süre vermedim böyle bir çalışma tarzım yok.Aynısını Fenerbahçe'de çalışırken de söyledim.Hiç bir kez demedim üç aydır,bir aydır diye.Her sakatlığı farklı yorumluyorum, tedavim bile farklı ouyor.Maçtan gelr gelmez geceleri ikide-üçte tedaviye başlıyorum çünkü ne kadar erken başlarsak o kadar iyi sonuç alıyoruz. En iyi hasta en iyi doktor futbolcudur.Mesela Oğuzhan,kabahat bendemi ki 3.derece yırtkı var diye. Ben sadece raporları söylüyorum'' şeklinde cevap verdi.
İsmail Köybaşı ve Mustafa Pektemek eleştirilerine ise "İsmail Köybaşı, iki kere aynı yerden zor bir sakatlık süreci geçirdi. Şu anda takımla idmanlarını yapıyor. Herhangi bir rahatsızlığı bulunmuyor.Mustafa Pektemek'te antrenmanda başka bir arkadaşı ile çarpıştı ve sakatlandı'' diye konuştu. AD(UD/FG)