Sercan SAPANATAN, İstanbul-

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, divan kurulu üyelikleri düşen kişilerle ilgili ve olaya sebep olan tüzük maddesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüzük Tadil kongresine katılımın çok az olduğunu hatırlatan ve sadece 42 üyenin oy kullanarak bu günlere gelindiğinin altını çizen Karadeniz; "Bütün içtenliğimle ifade ediyorum ki çok üzgünüm. Fakat bunun yanında vicdanen rahatım. Ben kimseyi Divan'dan düşürmedim. Böyle bir karar almadım. Tüzük düşürdü. Üzgünüm çünkü içlerinde çok sayıda sevdiğim arkadaşlarım var. Vicdanım rahatım çünkü tüzük gereği arkadaşlarımız bu haklarını kaybetmiştir" dedi.

10 bin üyenin tüzük tadil kongresine katılma hakları varken, bu maddenin sadece 42 oyla kabul edildiğinin altını çizen Yalçın Karadeniz; "Maalesef uyardım. Eski bir bürokrat olarak başımıza gelecekleri önceden gördüm. Yanlış karar alıyoruz dedim, içlerinde yaşlı arkadaşlarımız var, bir orta yol bulmalıyız dememe rağmen, demokratik yollarla bu madde geçti. Şimdi soruyorum; bu kararı alan 42 kişi kusurlu değil, keyfi davranıp tüzük tadil toplantısına katılmayanlar kusurlu değil, kuralları uygulayan divan kurulu mu kusurlu ? Bunu insafla karşılamak lazım" şeklinde konuştu.

"KULÜBE KATKILARI OLAN BEŞİKTAŞLILAR İLE NE SORUNUM OLABİLİR ?"

"Benim Divan Başkanı olarak Beşiktaş'ın her sıkıntısında yardımlarını esirgemeyen, sayın Koç, Sayın Demirören, sayın Demir ile ne sorunum olabilir ki ?" diyen Divan Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetim Kurulu Başkanı diyor ki, yapılacak ilk tüzük tadil toplantısında bu hata düzeltilecek diyor, demek ki bir hata var, ama bu bizden kaynaklanmıyor.

42 kişinin kabul oyuyla ve herkesin gözü önünde bu madde tüzüğe eklendi. Bu hata öngörülememiştir. Ancak ne olursa olsun, Başkan hata yapılmııştır, ilk fırsatta bu düzeltilecek diyorsa, ben varım , ilk oy kaldıracak benim. Ancak Divan Kurulu'nun suçluymuş gibi gösterilmesi bizi üzdü, güvendiğimiz dağlara kar yağdı.

Beşiktaş Tüzüğünü uygulamak mı görevini yapmaktır, uygulamamak mı ?

Benim haberim yok denilemez, herkesi gözü jönünde cereyan etti. Arkadaşlarımız böyle bir ortamda bu olaya maruz kalmıştır. Bundan memnunmuyum, tabi ki değilim. Tüzük maddesi diyor ki kendiliğinden düşer. Bunu öngörerek, yaptığımız divan toplantılarında dip not olarak yazmışım, üyelere gönderilen çağrı kağıtlarında lütfen tüzük maddesini dikkate alınız yazıyor. Üst üste 3 kez divan toplantısına katılmayan üyelerin üyelikleri düşer diye uyarıyoruz. Ben bu madde herkese kolaylık olsun diye değiştirmek veya yumuşatmak istiyorum. Benim önerim üyeliği 25 yılı geçen üyeler yada 65 yaşı geçen üyeler için bu maddenin düzeltilmesini istiyorum. Ben Beşiktaşlıyım ben başkaları gibi Ahmet'e , Mehmet'e kızıp Beşiktaş'ı bırakmıyorum. Ben seçilen herkese saygılıyımdır. Beşiktaş'ta her şey hukuk kürarlarına göre yönetiliyor ve ben eski bir hukukçu olarak bu kurallara uymak zorundayım kimseye göre farklı davranmam herkes benim gözümde eşittir. Ben 3 Ekim 2013 yılından beri düzenlenen Divan Kurulu Toplantılarına yolladığım tüm davetiyelerde böyle bir madde olduğunu belirttim. Bana Süleyman Seba ile ilgili soruyorlar bu madde 2013te tüzüğümüze eklendi Sayın Seba'da o zamandan beri hastanede yatıyor ben hastanede yatan adamı Toplantılara gelmiyor diye üyelikten mi atayım hastanede yatmaktan büyük mazeret mi olur ? Süleyman Seba'nın sağlığından istifade edenler ölümünden de istifade ediyorlar. Beşiktaş tüzüğünü uygulamak mı görev yapmaktır, uygulamamak mı takdiri sayın kamuoyuna bırakıyorum. Bu yanlış nasıl düzeltilecek bilmiyorum Sayın Orman da zor durumda kaldı. Bu madde tüzüğe geçerken Sayın Başkan müdahale etseydi bu madde geçer miydi. Biz 50 yıldır bu işlerin içindeyiz. Bize de sorulması gerekiyordu".

Seba'nı vefatının hemen ardından böyle bir toplantı yapılması ve bu şahısların bu toplantıda düşürülmesi eleştirilerine de cevap veren Karadeniz; "Bu düşürülenler bu geçen toplantıdan önce düşürülmüş insanlardır. Geçen toplantıya katılmadıkları için düşürülmediler bunlar 3 ay önce düşürülen üyelerdir. Ben bu durumdan haberdardım ama kimseye böyle bir yazı yazmaya elim gitmedi o kadar uğraşlarla üye olan insanların üyeliğinin düştüğüne dair yazıları yazmak çok zordu bende yazamadım. Ayrıca bu davetiyeleri 15 gün önce yolladık. Toplantı kararı alınmıştı ve bizde değiştirme gereği görmedik sonuçta düğün dernek yapmıyoruz. Arkadaşlarla toplandık ve Divan Kurulu'nu erteleme kararı almadık"

"İSTİFA GEREKTİREN BİR ŞEY YAPMADIM"

İstifa edip etmeyeceği şeklindeki sorulara da cevap veren Karadeniz; "Ben neden istifa edeyim. İstifa edecek ne yaptım benim bu durumda ne hatam var ki ben istifa edeyim. Ben kanunu, tüzüğü uyguladığım için mi istifa edeceğim. Kimse Beşiktaş'ta birbirinden üstün değil herkes Beşiktaş'ta eşittir ve kimse Beşiktaş'tan büyük değildir. Bu kadar olay çıkartacaklarına Divan Kuruluna bir dilekçe verselerdi bu durum böyle olmayacaktı. Şimdi Divan Kurulu'nda ki arkadaşlara söyledim 2 kere katılmamış olan arkadaşlara yazı yollayacağız bu durumun bir daha yaşanmaması için yoksa önümüzde ki toplantıda bir o kadar kişi daha Divan üyeliği düşecek. Ama şunu tekrar belirtmek istiyorum Tüzük değişikliği olmadığı sürece af olamaz" ifadelerini kullandı.