''ZEKERİYA ALP, AÇIKLAMALARIYLA KARARI TÖHMET ALTINDA BIRAKMIŞTIR'' ''MAÇ TEKRAR EDİLMELİDİR'' Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, Kasımpaşa ile yapılan maçta kural hatası yapıldığı iddiasıyla maçın tekrarını isteyen Beşiktaş yönetimine destek verdi.

Aynı zamanda dün yaşanan karşılıklı demeçlerin iki kulüp arasında onrılmaz yaralar açacağına değinen Karadeniz her iki kulüp yöneticilerini de itidale davet etti.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama geçen Karadeniz mağdur olan kulübün Beşiktaş olduğunu belirterek, "Öncelikle kulübümüzün muhatabı Kasımpaşa Kulübü değildir. Mağdur olan Beşiktaş Kulübü'dür. Muhatabı da TFF ve yetkili kurullarıdır" dedi.

Yalçın Karadeniz'in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

HER İKİ KULÜP BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNİ İTİDALE DAVET EDİYORUM

"Öncelikle malum sporcunun futbolun etik kurallarına, sportmenliğe ve spor ahlakına uygun olmayarak yarattığı hak ihlali, açık ve tartışmasız bir kural hatasıdır. Bu nedenle iki güzide İstanbul kulübünün arasında onarılmaz yaralar açacak beyanatlar yerine, Kasımpaşa Kulübü başkan ve yönetim kurulu üyeleriyle kendi kulübümüzün kıymetli başkan ve yönetim kurulu üyelerini itidale davet ediyoruz.

Sporun dostluk, barış ve kardeşlik olduğu asla unutulmamalıdır. Unutulmaması gereken diğer bir konu ise MHK Başkanı Zekeriya Alp'in maçın üzerinden 1 saat geçmeden ve Beşiktaş'ın itiraz dilekçesi gelmeden fikir beyan etmesi konusudur ki böylelikle kendisine ait kurula gelecek dilekçe öncesi alınacak kararı töhmet altına almıştır. Bu hatalı tavır, olası alınacak karara gölge düşürmemelidir. Beşiktaş camiası olarak uzunca bir süredir canımız yanmaktadır. Bahsi geçen olay spor dünyasında, dünya televizyonlarında ve sosyal medyada izlenme rekorları ve tartışmalar yaratırken, tüm dünyanın gözü TFF'nin vereceği karara çevrilmiştir. Sporun temel ilkeleri olan spor etiği ve spor ruhu ile kamu vicdanı daha fazla kanatılmadan, tüm dünyaya örnek olacak karar bir an önce alınmalı ve maç tekrar ettirilmelidir." ALİ DANAŞ - İSTANBUL / AD(GH)