BEŞİKTAŞ ANTRENÖRÜ JURCEVİC: "BİR PUANDAN MUTLU DEĞİLİZ" ÇAYKUR RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "MAÇIN HAKKI BERABERLİKTİ" Beşiktaş Futbol Takımı Antrenörü Nikola Jurcevic, Çaykur Rizespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Jurcevic, kendileri adına zor bir mücadele olduğunu vurgulayarak, "Bu maçtan aldığımız bir puandan mutlu değiliz" dedi. Maçtan önce Muhammed Demirci ve Hutchinson'ın sakatlıkları nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden siyah-beyazlı takımın antrenörü, şöyle devam etti:

"Bu iki oyuncuyu kullanacak durumda değildik. Orta sahada hamle olarak işimizi zorlaştırıyordu. Bunların üstüne ısınma sırasında Sivok sakatlandı. Bu, işleri daha zor hale getirdi. Bu zor durumda, takımımız her şeyi denedi."

Rakipleri karşısında topa daha fazla sahip olduklarını ifade eden Jurcevic, "Birkaç fırsat da yakaladık. Ancak son dokunuşlarda daha dikkatli olabilirdik. Daha fazla şut atabilirdik. İyi mücadele verdik. Ancak bir puan alabildik. Bundan memnun değiliz. Gelen kadın ve çocuk taraftarlara teşekkür ederiz. Böyle bir atmosferde oynamak kolay değil. Taraftarların olmamasından dolayı çok büyük destekten mahrum kaldık. 12. adamımızdan mahrum kaldık. 40-50 bin taraftar, güzel atmosfer oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

Jurvevic, teknik direktör Slaven Bilic'in cezası nedeniyle takımın başında olmamasının da sıkıntısını yaşadıklarını dile getirdi.

Bilic'in Çaykur Rizespor maçıyla cezasını tamamladığını hatırlatan Jurvevic, "Onun yedek kulübesinde olması, oyuncuların ve takımın üzerinde psikolojik olarak olumlu etkide bulunuyor. Cezasını bitirdi. Bizim için iyi oldu" dedi.

Siyah-beyazlı çalıştırıcı, forvet oyuncularının etkisiz kalması konusundaki soruyu, "Almeida sezon başından beri birçok gol attı. Bugün bazı pozisyonlarda iyi değildi. Maçın düğümlendiği yer orası. Atsa, başka bir sonuç olurdu. Ama forvet ve hücum oyuncularına kesinlikle inanıyoruz. Önümüzdeki maçlarda gol atacaklarını umut ediyoruz" diye yanıtladı.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, İstanbul'a puan ya da puanlar kazanmak için geldiklerini belirterek, "İki takım da galibiyet için oynadı. Biz de çok pozisyon yakaladık, onlar da yakaladı. Her şeyden önce güzel bir maç oldu. Forvetimizin sakatlık nedeniyle çıkması, bizim için dezavantaj oldu. Son paslara dikkat etseydik, belki buradan iyi bir şekilde ayrılabilirdik. Bana göre maçın hakkı beraberlikti" diye konuştu.

Beşiktaş karşısında aldıkları bir puanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Rıza Çalımbay, "Yeni bir takım olduğumuz ve böyle maçlara yavaş yavaş alıştığımız için, bu puan bize ileride daha iyi şeyler getirecektir. Ben takımın mücadelesinden çok memnunum. Bence buradan hak ettiğimiz bir puanla ayrılıyoruz" dedi.

Çalımbay, ortaya koydukları mücadeleyle, bugünkü konumlarına şans eseri gelmediklerini gösterdiklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Bizim çok eksiğimiz var. Özellikle forvet eksiğimiz var. Bana göre bu da sezon başında yaptığımız transfer hatalarından kaynaklanıyor. Çok şey beklediğimiz forvetlerimizden şu ana kadar bir şey alamadık. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Biz çok mücadele ediyoruz, çok çalışıyoruz. Biraz daha alternatifli oyuncularımız olsa, bulunduğumuz konumdan daha iyi yerde olabilirdik."

Rıza Çalımbay, karşılaşmanın seyircisiz oynanmasının Beşiktaş için dezavantaj olduğunu belirtti. Çaykur Rizesporlu futbolcu Sercan Kaya da maçın zor geçeceğini bildiklerini dile getirerek, "Biz 3 puan için gelmiştik fakat kazanamadık. Kazanmadığınız zaman kaybetmemelisiniz. Bugün Beşiktaş'tan 1 puan almak, bizim için iyi diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Godfrey Oboabona ise karşılaşmada gerekli mücadeleyi göstererek, İstanbul'dan puanla ayrılmayı bildiklerini söyledi. Ali DANAŞ - İSTANBUL /