"DAHA İKİNCİ YARI NEREDE OYNAYACAĞIMIZ BELLİ DEĞİL" Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Lig'in ikinci devresinde nerede oynayacaklarının belli olmadığını söyledi.

Koç grubu ile yapılan sponsorluk anlaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fikret Orman gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"BİR AN ÖNCE STADIMIZI BİTİRİP BU REZİLLİKTEN KURTULMALIYIZ"

Başkan Fikret Orman Kasımpaşa ile yaşadıkları sıkıntılar sonrası gündeme gelen stat değişikliği konusu ile ilgili olarak, "Beşiktaş'ın hangi statta oynayacağı problemi şubat ayının başının problemi. Bir yönetim üslubumuz var. Önce bir kendi aramızda görüşelim edelim. Kulübün menfaatleri neyi gerektiriyorsa ona göre hareket edeceğiz.

Yaşanan olaylar şunu gösterdi. Beşiktaş'ın bir an önce stadını bitirip bu rezillikten kurtulması lazım. Biz bu ülkenin takımıyız, bu ülkeye hizmet ediyoruz. Her branşta kupalar getirdik. Stadımızı kendi paramızla yapıyoruz. Ama oynayacak yer bulma konusunda çektiğimiz sıkıntıları görüyorsunuz. Her sorunun altından kalkıyoruz, bu sorunun altından da kalkacağız.

Kimse gerçeklerden uzaklaşmasın. Gerçek şu. İkinci yarı maçları nerede oynayacağımız muamma bir durumdayız. Kasımpaşaspor kulübüyle olan gerginlik bizi çok rahatsız etti. Şimdi Beşiktaş kulübünün stadı yok, nerede oynayacağı soru işareti. Stat gelirimiz yok. Rakiplerimiz 100 milyon liranın üzerinde gelir elde ederken neredeyse 0 bedelle oynuyoruz. Sahamız kapandığı için para harcıyoruz bir de" diye konuştu.

"HİÇ BİR CAMİAYI UFAK GÖSTERME YAKLAŞIMINDA OLMADIK"

Fikret Orman, Kasımpaşaspor ile yaşanan gerginlikle ilgili polemik yaratmak istemediğini söyleyerek, "Polemik yaratacak şeylere girmek istemiyorum. Yönetici arkadaşlarım, başta Çebi olmak üzere belli bir üslubumuz belli bir duruşumuz var. Hiçbir camiayı ufak göstermek yaklaşımında olmadık. Kim olursa olsun, amatör kulüp de olsa herkese aynı centilmenlikle yaklaşan bir yaklaşımımız vardır. Bundan da hiç bir zaman taviz vermedik. Orada çok üzüldük. Konuyu bir yerlere çekmek istemelerinden dolayı üzüldük. Bunu yapanların eski yöneticilerimiz olmasına daha fazla üzüldük. İhsan (Kalkavan) abinin konuya müdahil olduğunu tahmin etmiyorum. En az benim de Ahmet Nur Çebi'nin de üzüldüğü kadar üzüldüğünü tahmin ediyorum" dedi.

"STADI ELİMİZDEN ALACAKLAR DERKEN BİNAYI GÖRMEYE BAŞLAYACAKSINIZ"

Stat inşaatının hızla devam ettiğini ve bu güne kadar yapılan spekülasyonların boşa çıktığını söyleyen Orman, "Yeni stadımız hızla devam ediyor. Zamanla herkes benim dediğime gelecek. Biz rotamızda devam ediyoruz. Tahmin ediyorum ki kısa süre itibarıyla orada kütleleri, binayı görmeye başlayacaksınız. Bu stat elimizden alınacak, gidecek derken yavaş yavaş bu söylenenlerin olmayacağını gördünüz" ifadelerini kullandı.

"BEŞİKTAŞ GÜVENİLİR BİR KURUMDUR"

Başkan Orman, devre arasında yapılacak transferlerle ilgili de, "Beşiktaş güvenilir bir kurumdur, borçlarını zamanında ödeyen bir kurumdur. Buna hassasiyet gösteriyoruz. Artık dikkat ediyorsanız, gazetelerde futbolcuların alacağı var, başkan el koydu, para verdi diye bir şeyler okuyor musunuz. Şu takım sahaya çıkmadı, haciz geldi diye duymuyorsunuz. Gelirlerimiz azalırken, nasıl oluyor bu iş, inanılmaz bir mücadele ve piyasaya verdiğimiz güvenilirlikle oluyor. Tabii ki futbol takımımıza ve diğer branşlara yatırım yapıyoruz. yeni genç bir kadromuz var, yeni bir hocamız var, yeni bir futbol mantalitemiz var. Devre arasında takıma takviye yapacağız. Beşiktaş takımında oynayan her oyuncu bir yıldızdır. Takıma katkı sağlayacak en önemli oyuncuları alma gayreti içindeyiz. Şartları ve şekli bize uygun olduğu taktirde transfer yapacağız.

Eskiden olduğu gibi ver ona at imzayı sonra parayı ödeme, faiziyle 3 misli ödedevri yok. Bunların Beşiktaş kulübünde yapılabilirliği olsaydı bugün görevde olmazdık. Eskiler yapıyordu zaten" şeklinde konuştu.

DÜNYA'DAKİ EN KOLAY ŞEY ATIP TUTMAK

Dünyadaki en kolay şeyin atıp tutmak olduğuna değinen Orman, "Bunu yapmakta o kadar kolaydır ki, bunların hiçbirisi bizi bir sonuca ulaştırmaz, sizi de kamuoyu önünde de iyi durumda bırakmaz. Bütün rakip camialarla menfaatlerine dokunmadığımız için çok iyi bir ilişkimiz vardır. Bazıları menfaatlerine ters düşünce açıklamalar yapıyor. Ama biz mücadelemizi kamuoyunun önünde eskiden olduğu gibi büyük laflar ederek, arkası boş şeylerle yapmıyoruz. Kendi mücadelemizi yapmamız gerektiği gibi yapıyoruz" dedi. ALİ DANAŞ - İSTANBUL / AD(GH)