Ali DANAŞ/İSTANBUL, () - BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Bilic, 3-0 galip geldikleri Akhisar Belediyespor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, çok değerli üç puan aldıklarını vurgulayarak, "Maça derli toplu başladık ve baskı kurduk. Rakibin çabuk adamlarına karşı önlemlerimizi alarak, maçın hemen başında, 2-0'ı yakaladık. Bu iyi ama tehlikeli de bir skordur. Bir gol yerseniz, rakibin özgüveni yükselir. Fakat biz dikkatliydik ve gol yemeden farkı üçe çıkardık. Yaşanan sakatlıklar ile daha fazla gol atamamamız memnun olmadığım noktalar. Akhisar Belediyespor'a karşı bizden daha az fırsat yakalayan takımlar, daha çok gol attı. Günden güne daha iyiye gidiyoruz, daha iyi futbol oynuyoruz. Bugün performansımızdan, skordan ve herşeyden son derece memnunum" dedi.

Şampiyonluk şanslarıyla ilgili olarak Bilic, "Şampiyonluk için son haftaya kadar mücadele edeceğiz. Şampiyonluk için hala mücadele ediyoruz ama Fenerbahçe'nin avantajı var ve liderler. Matematiksel olarak şansımız devam ettikçe yarışın içindeyiz. Kazanabildiğimiz kadar maç kazanacağız. Takımımın bu sezon harika iş çıkardığını düşünüyorum. Şimdi, önümüzdeki Kardemir Karabükspor maçına odaklanacağız. Ligin sonunda topladığımız puanlar, bizi nereye götürecek, hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Slaven Bilic, savunma konusunda çok yol kat ettiklerini vurgulayarak, "Deplasmanda oynadığımız ve üçer gol yediğimiz Akhisar Belediyespor ve Fenerbahçe maçları hariç, defans hattında çok iyiydik. Yediğimiz gol miktarı ve rakiplere verdiğimiz fırsatlar çok azaldı. Hücum futbolu oynarken, bunu yapmak çok zor. Bu durum, oyuncuların öğrenme isteğinin bir sonucu. Takımı komple takdir etmeliyiz fakat hala alacağımız çok yol var" ifadesini kullandı.

Bilic, rakipleri Akhisar Belediyespor'un gününde olmadığını da sözlerine ekledi.

Beşiktaş'ın orta saha oyuncusu Atiba Hutchinson, bugün sergiledikleri performanstan memnun olduklarını belirterek, "Total ve olumlu bir futbol oynadık. Savunmada ve hücumda çok başarılıydık. Girdiğimiz çoğu pozisyondan da yararlanamadık. Bugün sahadan çok ihtiyacımız olan bir galibiyet ile ayrılmak, bizim adımıza fazlasıyla sevindirici" dedi.

Beşiktaş'a geldiği günden bu yana farklı bölgelerde forma giydiğinin hatırlatılması üzerine Hutchinson, "Bana nerede ihtiyaç duyulursa orada oynarım. Tek istediğim, takımıma destek olmak. Yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum, tıpkı diğer arkadaşlarım gibi. Benim için nerede oynadığımın bir önemi yok ama tercih ettiğim yer, orta sahadır. Buna rağmen, hocam nerede isterse orada forma giymeye devam edeceğim" diye konuştu.

Veli Kavlak da takım olarak galibiyeti hak ettiklerini vurgulayarak, "Akhisar Belediyespor'a karşı çok baskılı bir futbol oynadık. Her karşılaşmaya ayrı ayrı

konsantre oluyoruz. Şu an için şampiyonluğu düşünmüyoruz" ifadesini kullandı.

AKHİSAR BELEDİYESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ HAMZAOĞLU: "BEŞİKTAŞ İYİ FUTBOLLA BİZİM YERİMİZİN NE OLMASI GEREKTİĞİNİ BİLDİRDİ"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ise, Beşiktaş karşısında hiçbir şey yapamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu akşam son haftalardaki gibi hiçbir şey oynamadan maçı tamamladık. Maalesef birkaç haftadır yeniliyorduk. Ama en azından iyi futbol oynuyorduk. Son haftalarda iyi futbolumuzdan eser de yok. UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hayalimiz gerçekleri görmemizi engelledi. Ama bu tür sonuçlar gerçeklerimizi bildiriyor. Beşiktaş da aynı şeyi yaptı. İyi futbolla bizim yerimizin ne olması gerektiğini bildirdi. Kendimizi çok iyi şekilde analiz edip oyun anlayışımızı bir an önce yakalamamız lazım. En azından ligin son haftalarında yenilsek bile iyi futbol oynamamız gerekiyor."

Akhisar Belediyesporlu futbolcu İbrahima Sonko, rakipleri karşısında inanç eksikliği yaşadıklarını ifade ederek, "Maçı kazanamayacağımızı düşünüyorduk. Hiçbir şekilde, mücadelemizi yansıtmadık. Kötü futbol oynadık. Hocamızı hayal kırıklığına uğrattık. Bize inanan bir teknik direktörümüz var. Kötü puanlar kaybettik. Daha fazla puan kaybına tahammülümüz yok" dedi.

Akhisar Belediyespor'un bir diğer oyuncusu Wato Kuate ise yeterince iyi oynamadıklarını vurgulayarak, "Sahada takım ruhunu ortaya koyamadık. Savaşmadık. Bu da kaybetmemize neden oldu. Kötü durumdayız. Umuyorum ki hocamızın önderliğinde sorunları bertaraf edip bundan sonraki maçları kazanacağız" şeklinde konuştu.

ad (os)