Mustafa AKIN, İstanbul-

Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'ndan polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan, Süper Lig'in 4 büyük takımı da dahil olmak üzere tüm renkleri birleştirmeyi başardı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un yanı sıra bir çok kulüp ve oyuncular Berkin Elvan'ın üzüntüsünü attıkları tweetlerle ve resmi sitelerinden yayımladıkları mesajlarla ilettiler.

Berkin Elvan'ın cenazesi bugün Okmeydanı Cemevi'nden kaldırılarak Şişli Feriköy Mezarlığı'na götürüldü.

Yapılan tören ve saatlerce süren binlerce kişinin katıldığı yürüyüş siyasi ve sosyal mesajları barındırırken, spordaki tüm renkleri de bir araya getirdi.

Beşiktaş camiası resmi internet sitesinden Berkin Elvan'ın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi; ''Genç yaşında aramızdan ayrılan taraftarımız Berkin Elvan'ın vefatından derin üzüntü duymaktayız. 269 gündür süren yaşam mücadelesini bugün kaybeden Beşiktaş taraftarı Berkin Elvan'ın vefatı, hem kulübümüzü hem de camiamızı derinden üzmüştür. Hayatının baharında aramızdan ayrılan Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Fenerbahçe, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Mekanın cennet olsun Berkin Elvan"

Trabzonspor ise Twitter'dan "Nur içinde yat Berkin Elvan" dedi.

GALATASARAY'DA DİVAN KURULU TOPLANTISI ERTELENDİ

Galatasaray Kulübü, twitter hesabından yaptığı açıklamasında "Hepimizin Acısı Oldun Berkin, Umarız Sevginin de Tohumu Olursun..'' derken bugünkü Divan Kurulu toplantısını da yarına ertelendi.

Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın bugün cenaze töreninin olması nedeniyle divan kurulunu erteleme kararı aldıklarını belirtti.

ADANADEMİRSPOR'DAN BERKİN ELVAN'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu, Gezi Olayları sırasında yaralanan ve 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için başsağlığı mesajı yayımladı. Mavi-lacivertli kulübün yönetim kurulu yayımladığı başsağlığı mesajında, "Genç yaşta aramızdan ayrılan Berkin Elvan'ın vefatından büyük üzüntü duymaktayız. 269 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra aramızdan ayrılan Elvan'ın hayatını kaybetmesi hem kulübümüzü, hem de camiamızı derinden üzmüştür. Hayatının baharında aramızdan ayrılan Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.Adana Demirspor Kulübü Yönetim Kurulu" denildi.