Beko Basketbol Ligi 2013-2014 Final Serisi yarın akşam start alıyor.

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital'in karşı karşıya geleceği derbi serisinin ilk maçı yarın akşam saat 21:00'de Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oynanacak. Saha avantajının Fenerbahçe'de olduğu 7 maç üzerinden yapılacak final serisinde 4 galibiyete ulaşan takım 2013-2014 sezonunun şampiyonu olacak.

Dev final öncesinde Fenerbahçe Ülker koçu Obradoviç ve takım kaptanı Ömer Onan ile Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman ve takım kaptanı Ender Aslan basın toplantısında bir araya geldiler.

Her iki takım koçu ve kaptanı ; maçların Fair Play içinde herhangi bir olay çıkmadan ve hakedenin şampiyon olduğu bir seri istediklerini dile getirdiler.

ERGİN ATAMAN: ''ŞAMPİYON ÜNVANIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ''

Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman zorlu rakipleri eleyerek finale geldiklerini ve finalde şampiyonluk için kenetlendiklerini söyledi.

Ergin Ataman :''Zorlu bir seriden geldik. İlk turda Beşiktaş Integral Forex'i ,sonrasında ligi birinci bitiren Banvit'i zorlu seriler sonrasında turnuvanın dışına ittik. Artık finaldeyiz. Şampiyonluk ünvanımızı korumak için en iyi şekilde mücadele etmeye çalışacağız.Final serisinde karşımızda çok güçlü bir takım var. Başlarındaki hoca Avrupa'nın en kariyerli antrenörlerinden birisi. Saha avantajı ekstra maç avantajı rakibimizde. Biz de final öncesi ritm bulmuş durumdayız. Play-off'un sertliğine ayak uydurmuş bir takımım var. Şampiyonluk için kenetlendik. Ümit ediyorum ki hak edenin şampiyon olacağı herkese güzel bir seri izletiriz." dedi.

Ataman Galatasaray'daki bütçe sıkıntısı sorusuna :"Bütçeler final oynasaydı bütçeler şampiyon olsaydı biz iki sezondur finalde olmazdık. Önümüzdeki yılla ilgili çalışmalara da başladık.Galatasaray,hedeflerini kovalayan bir takım olacaktır." diye cevap verdi.

ENDER ASLAN :''TÜRKİYE'NİN EN İYİ TAKIMLARININ MÜCADELESİ OLACAK''

Galatasaray Liv Hospital takım kaptanı Ender Aslan final serisi ile ilgili düşüncelerini "Gerçekten zorlu bir yoldan finale geldik. Zor iki tane seri oynadık. Ama tabiki en zorunu şimdi oynayacağız. Uzun bir seri bizi bekliyor.Fenerbahçe'nin sahasında başlayacağız. Saha avantajını ele geçirmek istiyoruz.Türkiye'nin en iyi takımlarının mücadelesi olacak. İnşallah centilmence bütün Türkiye'nin unutamayacağı bir final oynarız."şeklinde dile getirdi.

OBRADOVİÇ: ''KUPAYI KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ''

Fenerbahçe Ülker koçu Obradoviç zorlu bir serinin ardından finale geldiklerini ve şampiyon olmayı çok istediklerini belirrterek"Zorlu play-off serileri oynayarak buraya geldik. Şimdi adımızı finale yazdırdık. Final serisi oynamaktan mutluluk duyorum. Kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız.Benim takımımın motivasyonu çok yüksek. Son şampiyona karşı oynayacağız.Rakibimize saygı duyuyoruz. Bu maçların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Galatasaray gerek Türkiye'de gerek Avrupa'da iyi mücade ediyor" diye konuştu.

OBRADOVİC'TEN ESPİRİLİ YAKLAŞIM: ''KUPA GALATASARAY'A DAHA YAKIN''

Obradoviç söz sırası kendisine geldiğinde espirili bir şekilde masa düzeninde şampiyonluk kupasının Ergin Ataman'a daha yakın olduğunu bu yüzden kendisinde kupaya yaklaşması gerektiğini söyleyerek sandalyesini şampiyonluk kupasına doğru yaklaştırdı.

ÖMER ONAN: ''HAKEDEN KAZANSIN ŞAMPİYON OLMAYI ÇOK İSTİYORUZ''

Fenerbahçe Ülker takım kaptanı Ömer Onan Play Off'ta eledikleri Karşıyaka ile oynadıkları sert maçların kendilerin bu finale hazırladığını ve artık final serisine hazır olduklarını söyledi.

Ömer Onan "Play-off'lar başlamadan önce kimse Karşıyaka ile eşleşmek istemiyordu.Ama ben çok istiyordum. Çünkü onlara sezon içinde 3 defa yenilmiştik. 3 defa yenildiğimiz takımın bizi motive edeceğini biliyorduk. Galatasaray öncesi bu finale Karşıyaka ile hazırlanmış olduk. Yarı finalde Karşıyaka'yı eledik. Şimdi Galatasaray ile eşleştik. Ben iki takım arasındaki finali 3 sene önce oynamıştım. Bu seriyi herkes büyük heyacan içinde takip etmişti. Herkes televizyonlardan takip etmişti. Çok güzel bir seri olmuştu şimdi de güzel bir seri olacaktır. Hakeden kazansın. Şampiyon olmayı çok istiyoruz.Bizler sporcular olarak saha içinde her ne kadar birbirimizle sert bir rekebetin içinde olsak ta birbirmize kızsak ta büyük çekişme içinde olsak ta saha dışında her zaman dostuz.Taraftarlarımızın da bunu böyle bilmesini istiyoruz saha içinde olan her şey saha içinde kalmalı "şeklinde konuştu.

ÖMER ONAN'DAN TERS TOTEM : ''SORSALAR 4-0 GALATASARAY DERİM''

Ömer Onan finalserileri ile ile ilgili hiç bir zaman kesin konuşmayı sevmediğini ve şansı hep rakibe verdiğini söyleyerek ''Ben maçlar oynanmadan maça ait düşünce paylaşmayı sevmiyorum.Yakın çevremdekiler Karşıyaka serisi öncesi sorduklarında 3-0 Karşıyaka alır demiştim hep. Şimdi de sorsalar 4-0 Galatasaray derim'' diyerek spor karşılaşmalarında sık sık yapılan 'ters toteme' başvurduğunu ima etti.

ALİ DANAŞ, İSTANBUL-

ad(gh)