BEKİR İRTEGÜN: "FUTBOLUMUZUN İÇİNDE İZLEMEKTEN UTANDIĞIM FUTBOLCULAR VAR"

"AHLAKSIZLIK YAPAN, TARAFTARA OYNAYAN FUTBOLCULAR VAR"

"SADECE FUTBOLUNU OYNASA ZATEN GÜNDEMDE KALIR, ÇÜNKÜ ÇOK İYİ FUTBOLCU, AMA SADECE İYİ BİR FUTBOLCU"

BEKİR, KENDİLERİNİ ŞAMPİYONLUĞA GÖTÜREN EN BÜYÜK ETKENLERDEN BİRİNİ ŞU CÜMLELERLE AÇIKLIYOR: "BU ZORLU SÜREÇDE BİZE GÜVENEN ÇOK İNSAN VARDI. BİZDEN BU BAŞARIYI BEKLEYEN BİRÇOK İNSAN VARDI. BİZ O İNSANLARI MAHÇUP ETMEDİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ."

"BU CAMİAYA GÖNÜL VERMİŞ TARAFTARI, YÖNETİCİSİ, ÇALIŞANI VE BİRÇOK KİŞİ BİZİM GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKIYORDU"

"BEN KAÇ HAFTA KALA ŞAMPİYON OLACAĞIMIZI TAHMİN ETMİŞTİM, HESAPLAMIŞTIM"

Uğur DEMİRKIRDI, İstanbul-

Fenerbahçe'nin en tecrübeli isimlerinden biri olan Bekir İrtegün şampiyonluğun hikayesini anlatırken, ligde; tribünlere şov yapan ve rakibe hiç saygı duymayan futbolcular bulunduğunu da söyledi.

Bekir, kendilerini şampiyonluğa götüren en büyük etkenlerden birini şu cümlelerle açıklıyor: "Bu zorlu süreçde bize güvenen çok insan vardı. Bizden bu başarıyı bekleyen birçok insan vardı. Biz o insanları mahçup etmediğimiz için çok mutluyuz. Bu şampiyonluğun herkesin gönlünde birçok anlamı var. Dediğim gibi biz beklentileri boşa çıkarmadığımız için onurluyuz. Kendi adıma bunun gururunu yaşıyorum. Bu camia çok zorlu süreçler geçiriyor. Bu camiaya gönül vermiş taraftarı, yöneticisi, çalışanı ve birçok kişi bizim gözümüzün içine bakıyordu. Bunları topladığımızda çok değerli bir şampiyonluk oldu."

"LİGİN BİTİMİNE DÖRT HAFTA KALA ŞAMPİYON OLUR MUYUZ DİYE KENDİ KENDİME DÜŞÜNMÜŞTÜM"

Bekir İrtegün "Şampiyonluk için sabırsızlanıyor muydunuz?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Haftalar önce şampiyon olmayı ligin belli bir boyutundan sonra çok istiyorduk. Çünkü ligin durumu öyle bir şekil almıştı .İkinci yarı ilk 6 maçımızı iyi geçirirsek rahatlayacağımızı düşünüyorduk. Ne yazık ki iyi bir performans sergileyemedik fakat çok çabuk toparladık. Rakiplerimizin puan kayıpları da bunda etkili oldu. Ligin bitimine dört hafta kala şampiyon olur muyuz diye kendi kendime düşünmüştüm. Volkan ile de konuştuk.Volkan da benim gibi düşünüyordu. Bizim dediğimiz gibi çıktı. Önemli olan şampiyon olmaktı. Önce olmamız çok keyifli zaman geçirmemizi sağladı. Keyifli, stressiz geçti.

"BÖYLE ERKENDEN ŞAMPİYON OLMAK DAHA GÜZEL"

Fenerbahçe'nin son yıllarda final havasında maçlar oynadığını, statü değişikliğinin yapıldığı yıldaki süper final, Benfica maçları, Türkiye Kupası final maçları, son haftada kaybedilen şampiyonluklar ve benzeri bir çok tarihe düşmüş zorlu karşılaşmaları hatırlattığımız Bekir, önce (gülerek; stressiz haftalar geçirmek mi, Bünye bağışıklık kazanmıştı aslında dedi.)

Sonra ise; "Böyle erkeden şampiyonluk olmak daha güzel tabi. İnşallah seneye de iyi bir sezon geçirip şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf biz oluruz. Ne zaman oldugu önemli değil ipi gögüsleyelim de son hafta da olur. Erkenden ilan edersek daha güzel tabii." şeklinde konuştu.

VE SÖZ UÇAKTAKİ KÜFÜRLÜ TEZAHÜRATA GELİNCE...

Milli futbolcu; "Ezeli rakipler arasında karşılıklı atışmalar oluyor. Sizin bir türkü ile şampiyonluğu kutlamanız bir örnek...Ama bunun ötesine geçen küfürlü diyaloglar da var. Galatasaray uçağındaki küfürlü tezahüratı nasıl değerlendirdiniz? Duyunca şaşırdınız ya da üzüldünüz mü? sorusuna ise bakın neler söyledi:

"KÜFÜRE DEĞİL, ORTAYA ÇIKARILMASINA DAHA ÇOK ŞAŞIRDIM"

"Çok şaşırılacak bir durum yok, tuhaf belki çünkü bizim futbolumuzda bunlar ne yazık ki var. Sadece benim şaşırdığım; böyle bir şeyin ortaya çıkması, yayılması ben buna çok şaşırdım. Onun dışında da çok şaşırdığım söylenemez. Her zaman şunu söylerim. Bizler futbolcularız çok başka takımlarda arkadaşlarımız var. Galatasaray'da olsun, Beşiktaş'ta olsun Trabzon'da Bursa'da ve Antep'de birçok arkadaşlarımız var. İnanın futbolcular birbirlerini genelde çok seviyorlar benim Galatasaray'da çok sevdiğim arkadaşlarım var, çok iyi insanlar var ama ne yazık ki diğer türlü insanlar da var. Herkes mağlum isim zikretmeyeceğim (MELO'YU KASTEDEREK) çok iyi futbolcu olup da izlemekten utandığım şahıslar da var orada. Onlar gibiler hem sahada hem tribünde var. Onlar olduğu sürece biz rekabeti, çekişmeyi, gerginligi Ülke olarak tadında bırakamayacağız. O tarz futbolcu ve taraftarlardan bahsediyorum bunların varlığı devam ettigi sürece gerginlik bitmeyecek. Bu rekabette gerginlik var, olacak bu işin rengi ama bu boyutta olmamalı. Bu sınırı açtığı zaman çirkin oluyor ve bu çirkinliğin Türk futbolunda biteceğini zannetmiyorum"

"Suç tamamen onlarda mı, onlara prim verenler de onlar kadar suçlu mu?" sorusuna; "Komple...Tekrar söylüyorum ahlaksızlık yapan, taraftara oynayan futbolcular var.Onları destekleyen taraftar da var. Spor yazarları da, gazeteciler de, futbol ailesinin içinde kim varsa bu davranışlara prim veren herkes suçludur." diyen Bekir İrtegün; "Bahsettiğim kişi, sadece oynadığı futbolla bile gündemde kalabilecek yetenekte. Kesinlikle çok iyi futbolcu ama sadece çok iyi futbolcu" diyerek bitiriyor sözlerini...

ud (ud)