KIRIKKALE Halter İl Temsilciliği'nin 2013 yılı faaliyet programında yer alan Valilik Kupası Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası çekişmeli geçti. 17 Ağustos Spor Salonu'ndaki şampiyonaya Kırıkkale'nin yanı sıra Kırşehir, Çankırı ve Kayseri'den gelen 34 bedensel engelli sporcu katıldı.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, şampiyonanın açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentte 48 bedensel engelli, 26 görme engelli ile 93 işitme engelli sporcunun bulunduğunu bunlardan 57'sinin faal sporcu olduğunu belirtti. Vali Kolat, hayatın içerisinde yer almanın, 'Biz de varız' demenin büyük bir başarı ve cesaret olduğunu ifade etti. Vali Kolat, şampiyonaya katılan sporcu ve teknik heyetleri kutladığını belirterek şöyle dedi:
"Çankırı, Kırşehir, Kayseri ve Kırıkkale'den katılan 34 sporcunun burada bulunması bizleri mutlu etti. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz, insanın kaderinde varsa, bundan kaçınmak mümkün değil. Ancak 'engelliyim' deyip bir kenara çekilmek, hiç de hoş değil. Herkesin kendi branşında yapabileceği sporlar var."
Çankırı'nın Kurşunlu İlçesi'nde ayakkabı tamircisi, bedensel engelli, 38 yaşındaki Şaban Mazak yaptığı açıklamada, 10 yıl önce başladığı bilek güreşi ve halter sporu ile engelleri ortadan kaldırdığını söyledi. Spora başlamadan önce sosyal yaşantısının bulunmadığını ifade eden Mazak, "Spor engelliler için bulunmaz bir nimet. İnsan kendini eve hapsetmiyor, yaşantısı değişiyor. Benim iki bacağım olmamasına rağmen spor yapmaktan asla vazgeçmedim" dedi.
Sakat arabası ile ilk kez halter şampiyonasına geldiğini belirten Yıldız Taş ise konuşmasında, "Engel, insanın kafasında var. Önümüze merdivenler yaparak, engeli biz kendimiz çıkarıyoruz. Aslında hiç engel yok" dedi.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ve protokol üyeleri tarafından sporculara katılım belgelerini verdi. Bu arada bayanlar arasında yapılan şampiyonada birinci olan Demet Aşıroğlu ve Yıldız Taş'a altın madalyaları verildi.