Mikail PELİT/ MALATYA, () - MALATYA’da oynanan Bölgesel Amatör Lig Play Off maçında Bayburt İl Özel İdarespor, Mardinspor’u 3-0 yenerek Spor Toto 3. Lig’e yükseldi. Maç sonunda Bayburtlu taraftarların sahaya Türk Bayrağı dikmek istemesi ise biranda ortalığı karıştırdı. Mardinsporlu yönetici, futbolcu ve taraftarlar bayrak diken taraftara saldırınca yeşil saha karıştı. 
Malatya İnönü Stadyumu’nda oynanan Bölgesel Amatör Lig’den 3. Lige terfi final maçında Bayburt İl Özel İdarespor ile Mardinspor karşılaştı. Karşılaşmayı her iki takımında taraftarları izlerken maçı Hakan, Hakkı ve Recep’in golleriyle 3-0 kazanan Bayburt İl Özel İdarespor kupanın sahibi olarak, Spor Toto. 3. Lig’e çıkan takım oldu. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük coşku yaşayan Bayburtlu taraftarlar kendi takım futbolcuları ile şampiyonluğu kutlarken, bir taraftar orta sahaya Türk bayrağı dikmek istedi. Mardin’den maçı izlemek için gelen yaklaşık bin civarındaki Mardinspor taraftarı ise Türk bayrağını dikmeye çalışan Bayburtlu taraftara saldırınca yeşil saha karıştı. Kapalı tribünde bulunan yaklaşık bin civarındaki Mardin taraftarı sahaya girmek isterken polis biber gazı kullanarak taraftarı dışarı çıkarmaya çalıştı. Bu sırada sahaya giren bazı Mardinli taraftarlar, Bayburtlu futbolcular ve taraftarlara saldırdı. Mardinsporlu futbolcular, teknik heyet ve yöneticilerinde de kavgaya dahil olması ile kavga büyürken Bayburtlu taraftarlarda maraton tribünün kapılarını ve tel örgüleri zorlayarak saha içine girmek istedi. Polisler her iki takım taraftarına jop ve biber gazı ile müdahale de bulunarak olayları yatıştırdı. 
Çıkan olaylarda 2 Mardinli, bir Bayburtlu taraftar yaralanırken, olaylar Mardinsporlu taraftarların araçlarına bindirilip, şehir merkezinden uzaklaştırılmalarıyla sona erdi. Stat içersinde kalan Bayburtsporlu taraftarlar, kendi takım oyuncuları ile birlikte kupa töreninin ardından stadı terk etti. 

MP (MP/RT) (FOTOĞRAFLI)