MİLLİ kayakçı Kibar Genç, Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılacak biatlon kadrosunda yer almamasına tepki gösterdi, kararın düzeltilmesi için Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'na (TÜSF) başvurdu.
İtalya'da Aralık ayında düzenlenecek 26'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına Türkiye'den katılacak sporcu listesinde  adı bulunmayan 21 yaşındaki Kibar Genç, resmi yarışmalarda en iyi 2'inci sporcu olmasına rağmen 4'üncü sırada bulunan sporcunun davet edildiğini belirtirken şöyle dedi:
"Üniversiteler kış oyunlarına katılacak sporcular için iki kontenjan var ise neden ben değil de başkası ekleniyor. Federasyon Biatlon Türkiye şampiyonası yapmıyor. Böyle durumlarda geçmişte, kayaklı koşu Türkiye Şampiyonası sonuçlarına bakıyordu. Bu yıl ona da bakılamadı. Çünkü biatlon milli takımında bulunan, üniversiteler kış oyunlarına gitmeye namzet dört sporcu da kayaklı koşu Türkiye Şampiyonası'nın yapıldığı tarihlerde Bulgaristan'da biatlon Avrupa şampiyonasındaydı. Bu yarışma sonuçlarına ister her yarışa ayrı ayrı, ister puanlama yapın sonuçlara göre ben takımdaki en iyi ikinci bayan sporcuyum. Başka hiçbir şey takım seçmesine kıstas olamaz. Bu yarışmaların resmi sonuçları, Uluslar Arası Biatlon Birliği'nin (IBU) web sitesinde mevcut. Bu nedenle konunun tekrar değerlendirilerek hakkımın iade edilmesini istiyorum."
BABASI TEPKİ GÖSTERDİ
Lütfi Genç'de kızının 4 yıldır biatlon milli takımında yer aldığını belirterek, üniversitele kış oyunlarında adını göremediklerini anlatırken şunları söyledi:
"Kızım, uzun zamandan beri bu yarışmalara katılmak için hazırlık yapıyordu. Biz Avrupa Şampiyonasındaki sonuçların esas alınarak bu yanlışlığın düzeltilmesini ve haksızlığın ortadan kaldırılmasını istiyoruz."