Ercan ATA/HELSİNKİ, () - YENİ kuralların ilk defa uygulanacağı Avrupa Güreş Şampiyonası, Finlandiya'nın başkenti Helsinki Trio Arena'da yarın saat 10.00'da başlayacak. Türkiye Bayan Güreş Takımı, bugüne kadar Avrupa Güreş Şampiyonası'nda sadece üç bronz madalya kazanabildi.

Akdeniz Oyunları'nda altın madalya kazanan Hafize Şahin ve Yasemin Adar, hedeflerinin Avrupa Şampiyonasında madalya kazanmak olduğunu söylediler. Akdeniz Oyunları'nda altın, geçen yıl yapılan Avrupa Şampiyonası'nda da bronz madalya kazanan Hafize Şahin, ''Federasyonumuzun bize sağladığı olanaklarla çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Takım arkadaşlarımla beraber çok özverili bir şekilde çalıştık. Bunun da meyvesini Avrupa Şampiyonası'nda alacağımıza inanıyorum. Yapılan hazırlık turnuvasında da bunu gösterdiğimize inanıyorum. Bayan güreşinde biz yeni bir çığır açtık ve merdivenin basamaklarını da yavaş yavaş çıkmaya başladık. Umarım Avrupa Şampiyonası da bizim için çok güzel olur. Federasyon başkanımızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak için minderde elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Bayan güreşinde yeni yeni madalyalar almaya başladıklarını belirten son Avrupa üçüncüsü Şahin, "Bugüne kadar yapmış olduğumuz maçlar ve aldığımız dereceler bizim bundan sonra da madalya alacağımızı gösteriyor. Artık Avrupa'da olsun, Dünya'da olsun Türk olarak, bayanlar olarak 'artık biz de varız' diyoruz. Bunu da artık aldığımız madalyalar gösteriyor'' diye konuştu.

Son Akdeniz Oyunları'ndaki 3 altın madalyadan birini kazanan diğer milli güreşçi Yasemin Adar ise yaptığı açıklamada, çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayarak, "Hazırlıklarımızın meyvesini alacağız. 48 kilodan 75 kiloya kadar çok canla başla çalıştık. Hedeflerimizden biri bu Avrupa Şampiyonası'nda finali görmek. Teknik ekibimizin bizde emeği çok büyük. Federasyon başkanımızın bize desteği çok fazla sağ olsun. Burada çok iyi bir Avrupa şampiyonası geçireceğimize inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Avrupa Şampiyonası'nda geçen yıl bir üçüncülük madalyası aldıklarını belirten Adar, bu sefer üç madalya elde edeceklerini belirtti. Adar, "Gönlümüz istiyor ki burada hepimiz madalya alalım" dedi.

Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası yarın başlayacak. İlk gün mindere 48 kiloda Sümeyye Sezer çıkacak.

58 kiloda sakatlanan Elif Şale Yeşilirmak'ın katılamadığı şampiyonada Türkiye'yi 48 kiloda Sümeyye Sezer, 53 kiloda Burcu Kebiç, 55 kiloda Bediha Gün, 60 kiloda Hafize Şahin, 63 kiloda Buse Tosun, 69 kiloda Burcu Örskaya ve 75 kiloda Yasemin Adar temsil edecek.

ea (os)