İtalya'nın önde gelen gazetelerinden Corriere della Sera'nın haberine göre, ülkenin kuzeyindeki Cremona kenti yakınlarında yaşayan lise öğrencisi 16 yaşındaki Sekkafi, çocukluğundan beri hayali olan hakemliği, başörtüsüyle yaparak futbol ülkesi çizmede bir ilki başardı.

Cahide Sekkafi, bir gençlik turnuvasında San Luigi di Pizzighettone ile Stradivari di Cremona arasındaki maçı "hicab" adı verilen İslami örtünme biçimiyle yönetti. Hakemlik kursunu başarıyla tamamlayan Sekkafi, İtalyan Hakemler Birliği'nin de kendisinin başörtüsüyle sahaya çıkmasına izin verince, dün ilk kez yeşil sahaya çıktı.
Cremona Hakemler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Cahide'nin sonraki iki maçında eğitmeni olacak Gianmario Marinoni, Sekkafi'yi ilk maç için biraz çekingen bulsa da karşılaşmayı başarılı bir şekilde yönettiğini söyledi. Marinoni, Sekkafi'nin bu konuda hevesi ve yeteneği olduğunu gösterdiğini belirtti.

Marioni, Sekkafi'nin geçen ekimde hakemlik kursuna başladığını, aralık ayında da hakemlik lisansını aldığını ifade ederek, ailesinin de desteğiyle genç kadının bugün hakemlik yapabildiğini dile getirdi.

Sekkafi'nin maçı yönetmesi İtalya'da çıkan haberlerde, "Başörtülü ilk kadın hakem" başlıklarıyla yer buldu.