İstanbul-

TB2L'de son haftada altıncı ve yedinci sıra yarışı kızıştı. Play-off'ta ilk turda Mamak Belediyesi DSİ ERA'yı isteyen İBB ile Aydem Pamukkale Üniversitesi son hafta maçlarında kaybetmekten kurtulamadılar. Aydem Pamukkale Üniversitesi deplasmanda Finalspor'a 71-56 ile teslim olurken konuk takımda bu maçta ilk beşin değişilmez beş oyuncusu forma giymedi. Bir diğer önemli maçta ise İBB, ilk yarısını 53-49 önde kapattığı mücadele sonunda İTÜ'ye 99-82 ile beklenmedik şekilde farklı yenildi.

Bu sonucun ardından Play-Off'ta ilk turda MB DSİ ERA ile eşleşme hesapları yapan iki takımdan mutlu sona ulaşan taraf İBB oldu.

"TBF VE İDDAA'YI GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

Mamak Belediyesi Ankara DSİ ERA Genel Koordinatörü Doğan Hakyemez, son hafta maçlarında alınan skorların ardından rakiplerine tepki gösterdi. Hakyemez, TBF ile İddaa'yı göreve çağırdı. İşte o açıklamalar...

NELER OLDU NELER

"Bu tip davranışlar etik değildir. Biz normal sezon içerisinde bütün gücümüzle oynadık ve hangi takımın geleceği hiçbir zaman bizi ilgilendirmedi. Bana sorduklarında ise "Hangi takım gelirse gelsin önemli değil" dedim. Benim olduğum yerde bu tip oyunlar oynanmaz ve oynanamaz. Tüm maçları namusumuzla oynarız. Ancak bizimle karşılaşmak adına bazı girişimler yapıldığını görüyorum. Eğer Fatih Söylemezoğlu gibi yürekli hakemler olsaydı son haftada herkes tarafından bilinen maçlarda gereken müdahaleler yapılırdı. Verilen demeçler ve yapılan eylemler Türk basketboluna zarar vermiştir. Tamamıyla skandaldır. TBF ve İddaa'nın bu davranışlar karşısındaki tavrının takipçisi olacağım. Alınacak kararları büyük bir merak içerisinde bekliyorum" şeklinde konuştu.

2 MAYIS'TAKİ BÜYÜK İDDİA

Olaylar zinciri bu şekilde devam ederken, 2 Mayıs'ta Basketmerkezi.com özel haberi ise dikkat çekecek cinstendi. Site, Pamukkale'nin İlk Beşi Dinlendireceği yolunda bir iddia ortaya atmıştı..

Ve bunun neticesinde, Aydem Pamukkale Üniversitesi'nde antrenör Gökhan Taştimur, kendileri için bir formalite maçı olan Final Gençlik karşılaşması öncesi mevcut kadroda bazı değişiklikler yapacaklarını açıkladı.

TAŞTİMUR'UN AÇIKLAMALARI

Siyah-Beyazlıların deneyimli teknik adamı yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Play-Off'dan önce çalışmalarımızın ilk etabı çok verimli geçti. Oyuncularım gerçekten beklediğim düzeye hatta beklediğimden de iyi seviyeye geldi. Tabii yaş ortalaması neredeyse 32 olan, 35-36 yaşındaki oyunculardan oluşan takımımın ligde en az sayı yiyen ekip olması benim için ayrı bir gurur ve keyif. Bu takımın başında bulunmak çok özel bir duygu. Yani Aydem PAÜ'nün 18 takım arasında en iyi savunma takımı olması 34 maçlık bir maratonda çok özel bir durum. Zaten ben müdafaa yapılı bir antrenörüm. Bu durum bir antrenörü ligde onurlandırmaktır.

OYUNCULARIIM DİNLENDİREBİLİRİM

Bizim Play-Off'a kaldığımız zaten matematiksel olarak da garantiydi. Yarın Final Gençlik ile oynayacağız. Artık bizim tek düşüncemiz oynayacağımız Play-Off maçı. Final Gençlik karşılaşması tamamen formalite maçından ibaret olacak. Hafta sonu maçlar bittiğinde zaten Play-Off'daki rakibimiz belli olacak. Herhangi bir rakip seçme gibi bir kaygımız yok. Beni son hafta öncesi rahatlatan sebep de Final Gençlik'in de Play-Off'u garantilemiş olması. Bütün düşüncemiz bir an önce bu formalite maçını oynayıp, tekrar Topuk Yaylası'na geri dönmek. Gelecek hafta sonuna kadar play-off antrenmanlarımıza devam etmek istiyoruz. Yarınki maçta da zaten tüm sezonun ağırlığını çekmiş olan ve maç başına 30 dakika üzerinde süre alan 4-5 oyuncumu dinlendireceğim. Daha öncede bunu bir iki maçta yapmıştım. Artık bu maçta genç oyuncularım ile ligde çok az süre almış oyuncularıma sahada şans verip, oynatacağım. Bugüne kadar sahada oynayanların arkasında sabırla bekleyenler, bu maçla mutlak suretle deneyim kazanıp, Play-Off'da aynı konsantrede hazır olacaktır" dedi.

SAVCILAR GÖREVE

Bu açıklamanın ardından yaşananları değerlendiren Mamak Belediyespor DSİ ERA Genel Koordinatörü Doğan Hakyemez, "Kendimi bu açıklamayı yapmak mecburiyetinde hissediyorum. Yenilgi sonrası yapılmış açıklama olarak algılanmaması gerekir. Çünkü Ligin son maçında bilerek isteyerek İBB, ITÜ’ye, Pamukkale'de de Fınalspor'a yenilmişlerdir. Bunun arkasından Vestel'de yarı-final maçında kendi sahasında oyuncularını kadro dışı bırakarak Pamukkale'nin önünü açtı.

Şimdi Federasyon ve savcıları göreve çağırıyorum. Ve eğer gerekli tedbirler alınmazsa olayların artarak devam edecektir. Dilim varmıyor ama neler olduğu açıkça ortaya çıkmışken kimse başını kuma gömemez" diye konuştu...

VE BİR ÖNERİ

Diğer taraftan Doğan Hakyemez, Türkiye Ligleri'nde yer alan takım sayılarının artması ve liglerdeki statünün değişmesi gerektiğini savunarak, 1. Lig 18 takım olmalı, ilk sekiz takım Play-Off oynarken ligin sonunda yer alan 3 takım düşmelidir. 2. ve 3. ligde de takım sayısı 18 olmalı. 3 takım küme düşmeli, 3 takım bir üst lige çıkmalı. Bu iki ligde 18 takımdan 1. olan takım bir üst lige çıkmalı. 7 takım ise normal sezonda birbirleriyle oynadıkları maçların puanlarını taşıyarak lig usulü birbiriyle oynayacak bu maçlar sonunda 1 ve 2. sırayı alan takımlar bir üst lige çıkmalıdır.

ŞAİBE ORTADAN KALKAR

Bu sistemde hiç bir şaibe olmayacağı gibi uzun sezonda oynayıp birinci olan takım bir üst lige çıkması ligde oynanan maçların bir değer olduğunu ifade edecektir.

Senelerdir basketbolun içinde olmam ve sorunları bire bir yaşamam bu öneriyi getirmemi gerektirdi. Tabii ki değerli meslektaşlarımın da önerileri olacaktır. Federasyon bu önerileri değerlendirip en doğru kararı verecektir" dedi..

(MA)