BASKETBOL Federasyonu Disiplin Kurulu, Erkekler 2'nci Ligi play off çeyrek final serisinde Vestelspor ile Aydem Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) arasında oynanan tartışmalı maçın cezasını Manisalı yöneticilere kesti.  Disinlin Kurulu, olayın 3. şahıslar lehine 'Hileli ve Danışıklı' bir eylem olduğu kanaatine vardı. Vestel Başkanı Hayrettin Çelikhisar ve Başkan Yardımcısı Sefa Şen, 2'şer yıl hak mahrumiyeti ve 30'ar bin TL'yle cezalandırıldı, oyuncular ve teknik ekibe ceza çıkmadı.
Vestelspor yönetimi, 1-1 devam eden serinin 20 Mayıs'ta oynanan son randevusundan önce takımın en önemli isimlerinden Gordon ve Enver'i mazeretsiz kadro dışı bıraktı. Karara tepki gösteren Menajer Cüneyt Kendirci ve Antrenör Emre Dağdelen maça çıkmayıp salonu terkederken, diğer oyuncular güçlükle ikna edildi. Müsabakayı 68-56 kaybeden Vestel elendi.
Konuyu 2 aydır değerlendiren Disinlin Kurulu, olayın Disiplin Yönergesi’nin 31. maddesinde tanım bulan 3. şahıslar lehine 'Hileli ve Danışıklı' bir eylem olduğu kanaatine vardı. Vestel Başkanı Hayrettin Çelikhisar ve Başkan Yardımcısı Sefa Şen, 2'şer yıl hak mahrumiyeti ve 30'ar bin TL'yle cezalandırıldı, oyuncular ve teknik ekibe ceza çıkmadı. Kulüp savunma yollamasına rağmen Çelikhisar ve Şen'in ifade vermedikleri, kadro dışı cezalarıyla ilgili yönetim kararını da göndermedikleri açıklandı. Adanaspor'un olayla ilgili suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan yasal süreç ise devam ediyor.
Cezayı çekeceklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Sefa Şen, "Şu an kararla ilgili yorumda bulunmam doğru olmaz. Takımın yeni sezonda lige katılıp katılmayacağıyla ilgili kararı yönetim verecek" dedi. Kendisi ve oyuncularıyla ilgili en küçük bir kuşkusunun bulunmadığını dile getiren Antrenör Emre Dağdelen ise, "Bize ceza çıkacağını zaten düşünmüyordum. Son aylarda yeteri kadar üzüldük. Bundan sonraki süreç nasıl olur, yaşayıp göreceğiz. Takımda kimsenin alacağı kalmadı. Umarım yeni yapılanmayla lig mücadelesine devam ederler" şeklinde konuştu.