Sercan SAPANATAN, İstanbul-

Süper Lig'in ve İstanbul'un yeni ekibi İstanbul Başakşehir Futbol Takımı dün yapılan basın lansmanı ile spor kamuoyuna tanıtıldı.

Basın lansmanı sonrası 'ya özel açıklamalarda bulunan İstanbul Başakşehir Futbol Takımı Başkanvekili Çağatay Kalkancı Süper Lig'deki hedeflerini, transfer çalışmalarını ve yeni kurulan takımı değerlendirdi.

Çağatay Kalkancı açıklamalarına geçen sene 1. Lig'de mücadele etmenin zorluklarını anlatarak ve Süper Lig'e çıkmanın önemini anlatarak başladı. Çağatay Kalkancı "Bizim için Süper Lige çıkmak çok önemliydi. Bir alt ligde olmak inanılmaz bir mücadele, inanılmaz bir kavga ile çok zorlanarak bir üst lige çıkıyorsunuz. Tabii Süper Lig'in ne kadar kıymetli olduğunu, o ligde olmanın ne kadar önemli olduğunu düşünce anladık. Süper Lig'de olmak çok önemliydi ve başardığımız için mutluyuz" dedi.

İBB'nin alınan karar ile isminin İstanbul Başakşehir Futbol Takımı olarak isminin değişmesini de değerlendiren Kalkancı "Takımımız Süper Lige çıkınca sayın Başkanımız Kadir Topbaş'ın da talimatları doğrultusunda İBB'nin profesyonel olan futbol takımını buradan ayrılma niyetine girildi. Öyle olunca bu konu ile alakalı çok ciddi çalışmalar yapıldı, bu çalışmalar sonucunda da Başakşehir stadı ile beraber İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak devam etme kararı alındı. Yeni bir yönetim oluşturuldu. Bu yeni yönetimde de çok değerli iş adamları ve arkadaşlarımız var. Onlarda bu projeyi heyecanla karşıladılar. Göksel Başkanımızın liderliğinde Süper Lig'de çok önemli bir takım olmaya ve yeni stadımızda her takımın korkulu rüyası olmaya başlayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İstanbul Başakşehir Futbol Takımı olarak ilk sezonunuzda Süper Lig'de yeni teknik adamınız Abdullah Avcı ile hedefiniz ne ?" sorusuna Çağatay Kalkancı "Tabi yeni sezonda ilk öncelikli hedef bütçemize göre ayağımızı yorganımıza göre uzatarak doğru transferler ile Süper Lig'de kalıcı olmak. Bu belki çok klasik bir cevap ama bunu anca düştüğünüzde anlıyorsunuz. Bizim için önemli olan önce Süper Lig'de kalıcı olabilmek. Sonra da iyi bir transfer politikasıyla hedefleri yükseltmek. Bir diğer hedefimizde ciddi bir taraftar kitlesi oluşturmak. Bu taraftar kitlesi oluşturmak için çalışmalarda planlıyoruz. Biz hedeflere nasıl gideceğimizi bilen bir takımız. Abdullah Hoca ile de daha önce 6 senelik bir geçmişimiz var . Abdullah Avcı'nın neleri başarabildiğini biliyoruz. Kendisinin futbol camiasında ayrı bir marka olduğunu da hepimiz biliyoruz. Sadece Abdullah Avcı için bu takımı tercih edecek futbolcular var , ve doğru yabancılarla bu takımı desteklersek istediğimiz sonuçları almamak için bir sebep yok diye düşünüyoruz. Önemli olan ilk başta ayaklarımızı sağlam yere basmak ve bütçeye göre hareket etmek. Küçük küçük hedefler ile büyük hedefe gideceğiz" cevabını verdi.

Çağatay Kalkancı transfer bütçeleri hakkında da açıklamalarda bulundu. Kalkancı "Öncelikle biz bir transfer komitesi oluşturduk. Bu transfer komitesi bütçe ile ilgili çalışmalarını yapıyor. Biz bütçemizi iyi kullanmayı hedefliyoruz. Bizim bu kadar para koyalım bu kadar paraya oyuncu alalım gibi bir derdimiz yok. Bizim hedefimiz transfer politikamız doğru oyuncuya doğru miktarı ödemek. Mümkün olduğunca da serbest oyuncular almayı hedefliyoruz ve başlangıç senemizi doğru geçirmek istiyoruz. Önemli olan çok isim, tanınmış oyuncuları almak değil, önemli olan iş yapacak oyuncular almak. Daha öncede yaptığımız Doka ve Webo transferleri gibi siz nereden çıktınız dedirtmek. Bu tip transferlerle o eski saygı duyulan takımı, herkesin korktuğu bir deplasmanı yaratmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Yeni stadınız olan ve takımınızın adını taşıyan Başakşehir stadını doldurmak amaçlı takıma bir transfer düşünüyor musunuz?" sorusuna Kalkancı "Şuan için taraftara yönelik bir transfer politikamız yok. Biz taraftardan önce iyi bir teknik adam transferi yaptık. Bence futbol takımlarında ki en önemli transfer teknik direktör transferidir. Doğru teknik adam ve istediği model kurulursa bireysel yeteneklerden çok takım olabilme burada önemli. Ben bizim takımın Abdullah Avcı ile birlikte eski oyuncularımız ki O oyuncuların bir kısmı Abdullah Hoca döneminden kalma, onlar ve alacağımız yeni oyuncularla başarılı bir takım olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.