ARJANTİNLİ TEKNİK DİREKTÖR TATA'NIN SEZON SONUNDA AYRILACAĞI İDDİASINI BARCELONA KULÜP SÖZCÜSÜ MANEL ARROYO YALANLADI

Barcelona Kulübü, Arjantinli teknik direktörleri Gerardo Martino'nun sezon sonunda ayrılacağı iddiasını duyar duymaz basın toplantısı yaparak iddialara cevap verdi.

Katalonya resmi televizyonu TV3 kanalının iddiasına göre, Barcelona'nın "Tata" lakabıyla anılan Arjantinli teknik adamı Gerardo Martino'nun sezon sonunda takımdan ayrılacağını haberi yapıldı. Kulüp yöneticileri ise iddiayı duyar duymaz basın toplantısı düzenleme kararı aldı. Barcelona Kulübü Sözcüsü Manel Arroyo, iddiaları tamamen yalanladıklarını bildirdiği toplantıda, "Tata ile konuştuk. Bize, sezon sonunda ayrılma kararı aldığına ilişkin kimseyle konuşmadığını söyledi. İddialar doğru değil" dedi.

TV3'ün haberine göre ,Tata'nın, yardımcıları ile konuştuğunu ve haziran ayında Barcelona'dan ayrılacağını söylediğini iddia etmişti. Kulübün, söz konusu iddiayı hemen yalanlamasının arkasındaki sebebin, La Liga'da pazar günü yapılacak El Clasico derbi maçı öncesinde, medyada yer alabilecek bir polemiği önlemek olduğu belirtiliyor. Barcelona'da ilk sezonunu geçiren Tata'nın 2015 Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunuyor. Sözleşmesinin uzatılması yönünde, taraflar arasında henüz bir görüşme yapılmadı.

Sercan SAPANATAN, İstanbul-

ss(ud)