El Clasico'da; Messi, Neymar, Suarez ve Arda Turanlı Barcelona, Ronaldo, Bale ve Benzemalı Real Madrid'i Nou Camp'ta ağırlayacak. Barcelona, Real Madrid karşısında galip gelerek 6 puanlık farkı 3'e indirmek istiyor. Bu sezon mağlubiyet yüzü görmeyen Zinedi Zidane'ın öğrencileri ise yenilmezlik serisini sürdürerek Barcelona ile puan farkını açmak istiyor. Barcelona'da Jeremy Mathieu sakatlığı nedeniyle El Clasico'da forma giyemeyecek. Jordi Alba'nın durumu ise maç saatinde belli olacak. Real Madrid'de ise Gareth Bale, Alvaro Morata, Toni Kroos ve Coentrao'nun sakatlıkları bulunuyor.
Barcelona Real Madrid (El Clasico) ne zaman saat kaçta hangi kanalda?
El Clasico 3 Aralık Cumartesi günü saat 18.15'te başlayacak ve LigTV 3'ten canlı olarak yayınlanacak. Maçın CANLI-GRAFİKLİ anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.
EL CLASICO MUHTEMEL 11'LER
BARCELONA: Stegen, Roberto, Mascherano, Pique, Alba, Rakitic, Busquets, Suarez, Neymar, Messi, Luis Suarez
REAL MADRID: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Kovacic, Vazquez, Isco, Ronaldo, Benzema
La Liga'da 2 maçtır berabere kalan Barcelona 13 haftada topladığı 27 puanla Real Madrid'in 6 puan gerisinde 2'nci sırada yer alıyor. Katalanlar 13 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Real Madrid Zinedine Zidane yönetiminde bu sezoh harika işler çıkarıyor. Madrid ekibi Şampiyonlar Ligi ve La Liga'da bu sezon çıktığı hiç bir maçta mağlup olmadı. La Liga'da 13 maça çıkan Real Madrid 10 galibiyet ve 3 beraberlik aldı. Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 maça çıkan Real 3 kez kazandı ve 2 kez de berabere kaldı. Geçen sezon iki takım arasında oynanan ilk maçı Barcelona deplasmanda 4-0 kazanmış ikinci maçta ise Real Madrid Nou Camp'ta 2-1 galip gelmişti.
4,5 MİLYAR LİRALIK EL CLASİCO
İspanya Birinci Futbol Ligi’nin (La Liga) 31. haftasında yarın oynanacak "El Clasico" maçı öncesi Barcelona ile Real Madrid’in kadro değerleri, 4 milyar 507 milyon lira (1,4 milyon avro) olarak hesaplandı. 
Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt’ın verilerine göre Real Madrid 2 milyar 277 milyon (707 milyon avro), Barcelona ise 2 milyar 230 milyon liralık (693 milyon avro) piyasa değerleriyle futbol dünyasının en pahalı iki takımı olarak dikkati çekti. 
Barcelona’nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi, 385,8 milyon lira (120 milyon avro) piyasa değeriyle en pahalı futbolcular sıralamasında zirvede yer aldı. 
Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 353,6 milyon liralık (110 milyon avro) değeriyle Messi’yi takip etti. Barcelona’da forma giyen milli futbolcu Arda Turan’ın piyasa değeri ise 112,5 milyon lira (35 milyon avro) olarak belirlendi. 

"El Clasico"nun en pahalı 10 futbolcusu şu şekilde:
Lionel Messi Barcelona 385,8 milyon
Cristiano Ronaldo Real Madrid 353,6 milyon
Neymar Barcelona 321,5 milyon
Luis Suarez Barcelona 289,4 milyon
Gareth Bale Real Madrid 257,2 milyon
James Rodriguez Real Madrid 257,2 milyon
Karim Benzema Real Madrid 192,9 milyon
Sergio Busquets Barcelona 160,7 milyon
Luka Modric Real Madrid 160,7 milyon
Toni Kroos Real Madrid 160,7 milyon