BEKO Basketbol Ligi lideri Banvit Basketbol Kulübü son iki sezondur başarı ile formasını terleten Amerikalı oyuncusu Sammy Mejia’nın sözleşmesini 2016 sezonu sonuna kadar uzattı.
İMZA SALONDA ATILDI
1.98 metre boyunda 30 yaşındaki oyuncu 2012 -2013 sezonu başında transfer olduğu Banvit’teki ilk yılında Türkiye Liginde 12.3 sayı, 4.8 ribaund ve 3.4 asist, Eurocup’ta ise 14.1 sayı, 5.3 ribaund, 2.5 asist ortalamalarıyla mücadele etmişti. Deneyimli oyuncu basketbol sahasındaki başarısının yanı sıra sempatikliği, örnek kişiliği ve aile yaşantısı ile de kısa sürede taraftarların sevgilisi olmuştu. Banvit Kara Ali Acar Spor Salonu Tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde Banvit Kulüp Başkanı Özkan Kılıç, Genel Menajer Turgay Çataloluk, Baş Antrenör Dimitris Itoudis, basın mensupları ve çok sayıda taraftar hazır bulundu.
MEJİA TEŞEKKÜR ETTİ
İki sezon daha Banvit forması giyecek olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Mejia başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti. Mejia, "‘Banvit büyük ve çok kıymetli bir puzzle ve ben bu puzzle’ın ufak bir parçası olarak üzerime düşen görevi yapmaya çalışacağım" dedi.
İmza töreninde bulunan herkese teşekkür eden Banvit Kulüp Başkanı Özkan Kılıç ise Çok değerli bir takıma ve antrenöre sahip olduklarını ifade ederken, "Mejia Banvit ve Türk Basketbolu için özel bir oyuncu, sahadaki başarısı ile beraber özel yaşantısı ve karakteri ile de genç oyunculara örnek teşkil ediyor. Kendisine birçok teklif olmasına rağmen burada kalmayı ve Banvit Ailesinin bir parçası olmayı seçtiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ayrıca Özkan Kılıç Sammy Mejia ile başlayan iç transfer görüşmelerinin devam edeceğini ve şu anki başarılı kadrolarını korumak istediklerini belirtti.