Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), )- Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörü Dimitris Itoudis play-off yarı final ikinci karşılaşmasında 69-67 yendikleri Galatasaray Lıv Hospital maçına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Itoudis, “Çok çekişmeli geçen bir maçtı. Mücadelenin büyük bölümünde rakibimizi baskı altında tuttuk. Ribauntlarda üstünlüğü yakaladık. Tam saha presimizle Galatasaray Liv Hospital takımının top hakimiyeti yüksek oyuncularına sayı şansı vermedik. Bunda da başarılı olduk. Kıyaslama yapmak gerekirse ilk maça oranla çok daha iyi yüzdeyle oynadık. Bu da bu günkü maçta fark yarattı. Takım olarak çok iyi savaştık ve hak ettiğimiz galibiyeti aldık. Maalesef saha avantajımızı kaybettik. Galatasaray Liv Hospital takımı çok iyi bir atmosferde bize karşı baskılı oynayacaktır. Tüm bunları bilerek İstanbul’a gidiyoruz. Oraya da Galatasaray’ı yenmek için gidiyoruz” diye konuştu.

ERGİN ATAMAN: UZUNLARIMIZ BUGÜN KATKI KOYAMADI

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman karşılaşma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, uzun oyuncularının bugün katkı yapamadığın belirtti. Ataman, “İki takımda birbirine denk güçlükte. Maçın başında oyuna iyi başlayıp oyunun kontrolünü elimize aldık. Özellikle ikili oyunlarda üstünlüğü ele geçirdik. Ancak daha sonra Banvit takımı 4 kısa ve Aminu beşine dönerek tam saha pres başlatarak bizi sistem dışına itti. Biz buna yeterince karşılık veremedik. Bu gibi durumlarda kısa takımlara karşı pota altını iyi kullanmak gerekiyor. Maalesef uzunlarımızdan bir türlü istediğimiz katkıyı alamadık. Banvit’i tebrik ediyorum. Maçın ilk periyodundan sonra istedikleri oyun tarzını bize kabul ettirdiler. Bizde bunu cezalandıramayınca mağlubiyete razı olduk. Seri 1-1 geldi. İstanbul’da saha avantajımızı kullanarak çok büüyk bir taraftar desteğiyle oynayacağız. Bazı oyuncularımızdan iki maçta da katkı sağlayamadılar. Bu oyuncularımız katkı verirlerse seriyi 2-1 getirebiliriz” dedi.

EÖ (CE/SSA)