Faruk ZABCI/LONDRA, () - İNGİLTERE Premier Lig ekiplerinden Liverpool ile anlaşan Milan'ın Fransız yıldızı Mario Balotelli'nin, 25 Ağustos Pazartesi günü sözleşme imzalaması bekleniyor.

İngiliz basını, Liverpool'un anlaşmaya vardığı Balotelli'nin dün sağlık kontrolünden geçtiğini ve 25 Ağustos Pazartesi günü Liverpool'a giderek resmi sözleşmeyi imzalayacağını açıkladı. The Sun gazetesinin haberinde, yaşadığı skandallarla gündemden düşmeyen Fransız futbolcu için Liverpool kulübünün özel bir sözleşme yapacağı vurgulanırken, 160 bin Sterlinlik haftalığının 90 bin Sterlin'e indirilmesine razı olan Balotelli'nin sözleşmesinde yer alacak "iyi hal" maddesinin devreye girmesiyle haftalığının 160 bin Sterlin'e çıkarılacağı belirtildi. Sözleşme imzalanmadan önce yıldız futbolcuyla yüz yüze görüşmek istediği ifade edilen İngiliz ekibin teknik direktörü Brendan Rodgers'ın, "Bazen risk almak gerekiyor. Hatalarından ders alan ve kendilerini geliştirmek isteyenlere fırsat verilmeli" dediği öne sürüldü. Balotelli'nin de Liverpool patronuyla görüştüğü ve uslu duracağına ve kulübün kurallarına uyacağına dair kendisine söz verdiği belirtildi.

Öte yandan Daily Mirror gazetesi, Balotelli'nin transferinde bir sorun çıkması halinde Liverpool kulübünün Kamerunlu yıldız futbolcu Samuel Eto'o'yu hazırda beklettiğini iddia etti. Teknik direktör Brendan Rodgers'ın, Eto'o'ya "Balotelli'nin transferinde son dakikada bir aksilik çıkarsa seni alırız. Bekle" dediği öne sürüldü.