BALIKESİRSPOR Başkanı Tuna Aktürk, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun verdiği 60 günlük hak mahrumiyeti cezası yüzünden tarihi zafere tanıklık edemedi. Karşılaşmayı stat yakınlarında bir kafede televizyondan izleyen Aktürk, "Her şeye rağmen çok mutluyum. Avrupa’da yenilmeyen bir takımı mağlup ettik. Kupada gruplara kalmak ve en az bir büyük takımı daha Balıkesir’e getirmek istiyoruz" diye konuştu.
Kupada elde ettikleri başarının lige de yansıyacağına inandığını sözlerine ekleyen Başkan Aktürk şöyle devam etti: "Şu anda önümüzde yeni ve çok önemli bir karşılaşma daha var. Pazar günü Atatürk Stadı’nda Karşıyaka’yı konuk edeceğiz. Tek hedefimiz bu engeli da kayıpsız geçmek. Tarafarlarımızın Atatürk Stadı’nı tamamen doldurmasını ve takımlarına desteğin daha da artmasını umut ediyorum."
SÜPER LİGE YAKIŞIR
Balıkesirspor'un, 37 yıl sonra yeniden karşılaştığı Trabzonspor’u 3-1 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nda safdışı bırakması kentte adeta bayram havası estirdi. Trabzonspor zaferi, dünden bu yana kentte tek gündem maddesi haline gelirken, "Bu takım Süper Lig’e yakışır" diyen Vali Ahmet Turhan, "Futbolcularımız tarih yazdı. Oyun da skor da mükemmeldi. Balıkesirspor'un Süper Lig’e layık olduğunu herkese gösterdik" şeklinde konuştu. Zorlu mücadelede kırmızı beyazlı ekibi yalnız bırakmayan Belediye Başkanı İsmail Ok ise, Avrupa kupalarında fırtına gibi esen Trabzonspor karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını vurgulayarak, "Ben sahadaki ve kulübedeki kahramanları tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.
Balıkesirspor’un kupada Trabzonspor'u 3-1 yenip elemesini, yerel basın ilginç başlıklarla değerlendirdi. Demokrat Gazetesi "Bu da Bal-Kes fırtınası", Marmara Bölge "Bal-Kes attı, Türkiye izledi", Haberci "UEFA'da tur, Bal-Kes’te dur", Yeni Gazetem "Buradan çıkış yok", Balıkesir Birlik "Bal-Kes tarih yazdı", Politika "Atatürk'te olay var", Lider Balıkesir "Balıkesir'de 3.1 şiddetinde deprem", Balıkesir Posta "Trabzon kaybetmedi, biz kazandık" manşetlerini attı.

ÇY(YC/AÖ)