BALIKESİRSPOR Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, Süper Lig'deki ilk sezonlarında hedeflerinin ilk 10 olduğunu söylerken, "Kentin desteğini almamız halinde çıtayı daha yükseğe koyabiliriz. Örneğin 3 yıl içinde Avrupa kupalarına katılmayı da hedefliyoruz" dedi.
Başkan Aktürk, cuma günü Akhisar Belediyespor ile oynanacak açılış maçı öncesi yazılı-görsel medya ve sosyal medya gruplarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kulüp binasında gerçekleşen toplantıda yönetim kurulu üyeleri Zeki Çıkrıkçı ve Mustafa Bilsem de yer aldı. Balıkesirspor'un 39 yıl sonra Süper Lig'de mücadele edeceğini anımsatan Aktürk, şöyle devam etti:
"İlk sezonumuzda belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için gerekli takviyeleri yaptık. Braga'dan Coelho'yu, Anderlecht'ten Vargas'ı, Vitoria Guimaraes'ten Andre Santos'u transfer ettik. Ligi iyi tanıyan Alanzinho, Kulusiç, Gökhan, Sercan gibi oyuncuları kadromuza kattık. 29 Ağustos'ta Süper Lig'in açılış maçlarından birinde komşu ve dost takım Akhisar Belediyespor'u konuk edeceğiz. Ligdeki tüm ekiplere ve taraftarlara kazasız, belasız bir sezon diliyorum."
Kulüp olarak önümüzdeki yıllarda Türk futboluna yeni yıldızlar kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şu an 26 kişilik kadromuzda 30 yaş üzerinde sadece Alanzinho ve Gökhan Ünal var. Diğerleri 20-28 yaş aralığında. Ben bu yıl kadromuzdan 2 veya 3 arkadaşımızı üç büyükler olarak bilinen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'a vereceğimize inanıyorum. Balıkesirspor'un lig atlamasıyla birlikte altyapıya dışarıdan oyuncu almak ve yetiştirmek daha kolay oluyor. Bunun da meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık."
Genel kurul sürecinde valilik ve büyükşehir belediyesi ile yaşanan sorunlarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Başkan Tuna Aktürk, bu konuda şunları söyledi:
"Kongre sonrası bir takım sıkıntılar olsa da biz hiçbir zaman kavga ortamına girmedik ve girmeyeceğiz. Yönetim olarak Balıkesirspor'un daima ileriye gitmesini istiyoruz. Sonuçta burada önemli olan Tuna, Hasan, Mehmet, Hasan, Hüseyin değil, Balıkesirspor'dur. İldeki tüm yöneticilerimizin Süper Lig'de oynayacağımız maçlara Balıkesirspor'un hamisi olarak geleceklerine ve kulübümüze destek olacaklarına yürekten inanıyoruz."

FOTOĞRAF