SÜPER Lig'in yeni takımı Balıkesirspor, ard arda 2 transfer daha yaptı.
İstanbul'da karargah kuran yönetim, Portekiz'in Braga takımından Nuno Andre Coelho ve Gençlerbirliği'nin Hırvat yıldızı Ante Kulisiç'le 3'er yıllık sözleşme imzaladı. Braga'nın 28 yaşındaki 1.92'lik dev stoperi Coelho, İstanbul'da sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 3 yıllığına Balıkesirspor'a bağlayan imzayı attıktan sonra kırmızı beyazlı formayla poz verdi. Geçen sezon takımının 20 lig, 4 kupa, 2 Avrupa Ligi maçında forma giyip 2356 dakika sahada kalan Coelho 1 gol attı. Portekiz'de 13 kez U-20, 14 kez de U-21 Takımı'nda oynayan Coelho, geçtiğimiz sezon ara transferde Beşiktaş'ın da gündemine gelmişti.
Kırmızı beyazlı yönetim, Bragalı Coelho'dan sonra hem stoper hem ön liberode oynayabilen Ante Kulusic'le de 3 yıllık sözleşme imzaladı. Kulusiç, transfer haberini twitter hesabından, "3 yıl Balıkesirspor'dayım. Herkese teşekkür ediyorum" mesajıyla duyurdu. 2003 yılında HNK Sibenik takımında profesyonellikle tanışan Hırvat futbolcu, 2008-09 sezonunda Hacettepe'ye, 2010-11 sezonunda ise Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Kulusic, Başkent ekibinde geride bıraktığımız sezon 25 Lig 3 kupa maçında forma giydi ve 4 gol kaydetmeyi başyardı. İki transferi resmi sitesinden duyuran Balıkesirspor, daha önce anlaşma sağlandığı açıklanan İtalyan futbolcu Christian Zaccardo'dan vazgeçti.
START VERİLİYOR
Dış transferde daha önce de Manisasporlu Eray Canseven, Bülent Cevahir, Murat Gürbüzerol ve Şanlıurfaspor'dan Abdülhamit Yıldız'ı renklerine bağlayan Balıkesirspor, iç transferde ise kaleci Emrullah Şalk, Ali Öztürk, Aykut Çeviker ve Kerem Can Akyüz'le sözleşme yeniledi.
TOPBAŞI YAPACAKLAR
Geçen yıl İsveç'in AIK Stockholm takımından kiralanan Karikari ve Lalawele'nin de bonservislerini alan Balıkesirspor, yeni sezonun startını yarın verecek. Teknik direktör İsmail Ertekin nezaretinde çalışmalara başlayacak kırmızı beyazlı ekip, hafta içinde sağlık kontrolü ve testten de geçecek.

FOTOĞRAFLI