PTT 1'inci Ligi'ndeki son maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 yenerek Süper Lig'e yükselen Balıkesirspor, bu büyük zaferi Atatürk Stadı'nda saatler süren sevinç gösterileriyle kutladı.
Hakem Bülent Yıldırım'ın maçı bitiren düdüğüyle birlikte futbolcular saha içinde sevinç yumağı olurken, tribünleri dolduran taraftarlar da sahaya inerek bu coşkuya ortak oldu. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu futbolcularının saha içinde kaldığı gözlendi. İki takımın futbolcuları zorlukla soyunma odalarına gititiler.
Başkan Tuna Aktürk şampiyonluğu tribündeki eşi ve çocuğuyla kutlarken, yöneticiler de davul zurna eşliğinde "Dol karabakır dol" türküsünu söyleyip oynadı. Soyunma odasına gittikten yaklaşık 40 dakika sonra Başkan Aktürk, teknik direktör İsmai Ertekin ve futbolcular, taraftarların isteği üzerine yeniden sahaya çıktı. Zafer çiçeklerini takan futbolcular taraftarlarla üçlü çekti.
Ganalı Kingson ve Karikari, Togolu Lalawele ve Sierra Leoneli Khalifle Jabbie ülkelerinin bayrakları ile şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Galatasaray'da forma giydiği dönemde Faruk Gürsoy adını alan ve Türk statüsünde oynayan Kingson bir elinde Türk bir elinde Gana bayrağı ile taraftarları selamladı.
Tribünlerde meşaleler yakılırken, futbolcular tribünleri tek tek selamladı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip, AK Parti Balıkesir milletvekili Ali Aydınıoğlu, CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça ve Ahmet Haluk Gümüş de kırmızı-beyazlıları kutladı.

MHÖ(YC/AÖ) FOTOĞRAF