PTT 1'inci Lig’de şampiyonluk yarışı veren Balıkesirspor, son maçta deplasmanda lider İstanbul Büyükşehir Belediyespor’la berabere kalarak devreyi moralli bitirdi.
Ligde 39 puana ulaşarak koltuğunu koruyan rakibini 35 puanla takip eden Balıkesirspor, Ankaraspor’un Karşıyaka’ya takılarak 37 puanda kalmasına sevindi. Başkan Tuna Aktürk, "Güzel bir devre finali oldu. Son 4 maçını kazanan rakipten dış sahada puan aldık. Fark açılmadı. İkinci yarıda istikrar ve yarışı sürdüreceğiz" dedi.
Ligin ilk yarısında 11 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi alan kırmızı beyazlılar, ikinci yarı hazırlıklarına 3 Ocak’ta başlayacak. Balıkesir ilk kampı Edremit-Güre’de yapacak. Performansıyla spor kamuoyundan alkış alan ekipte Caner Arıcı ve Ertuğrul Furkan, PTT 1'inci Lig karmasına seçilerek camiayı sevindirdi. Sezon başından bu yana istikrarlı bir performans sergileyen Caner ile kadroda üçüncü kaleci olarak yer almasına rağmen son haftalarda eldivenleri devralan Ertuğrul Furkan transferde de gözde.
TRASFERDE ÇOK HIZLI
Balıkesirspor ara transferde Sierra Leoneli Jabbie’den sonra Bursasporlu Okan Deniz’le de anlaştı. Adı sezon başında da Balıkesirspor'la anılan 19 yaşındaki orta saha oyuncusuyla 2.5 yıllık ön protokol imzalandığı açıklandı. Bursa’da 2010’da profesyonel olan santrfor 33 kez genç milli formayı giydi. Başkan Tuna Aktürk, "Okan takıma büyük katkı sağlayacak” dedi.
Ahmet Şahin’i devre bitmeden gönderen, kaleye takviye arayan Balıkesirspor Mersin İdmanyurdu’ndan ayrılan Mahmut Bezgin’le görüşüyor. Mustafa Demir, Mustafa Kayabaşı, Ali Akburç kulüp arıyor.

ÇY(YC/AÖ)