SÜPER Lig'in yeni takımı Balıkesirspor'da Feyyaz Çiftçi, 15 Mayıs'ta yapılacak genel kurulda aday olduğunu açıkladı.
Sezon başında Harun Atabay'la birlikte yönetimden istifa eden Çiftçi bugün düzenlediği basın toplantısında göreve talip olacağını daha önce duyurduğunu hatırlatarak, "Balıkesirspor Süper Lig'e çıkmasa da, belediye başkanlığını bir başkası kazansa da aday olacaktım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur'dan, iş dünyasından ve taraftarlardan aldığım destekle göreve talip oldum. Balıkesirspor'u siyasetten uzak, belli bir zümrenin takımı olmaktan çıkarıp, şehrin kulübü yapacağız. Balıkesirspor'un Süper Lig'de kalıcı olması için yeni bir yapılanmaya gideceğiz" dedi.
Kulübün amatörce yönetildiğini öne süren Feyyaz Çiftçi, "Balıkesirspor'un bugün dikili bir ağacı bile yok" diyerek şöyle konuştu: "Tesisler belediyenin. Otobüsler belediyeden gelir. Personelin maaşını belediye öder. Çimlerin bakımını belediye yapar. Yemeği, iaşesi, odunu, kömürü belediyeden gelir. Kulübün bir basın sorumlusu, bir transfer komitesi bile yok. İnternet sitesinden takım otobüsüne, Bal-Kes Store'dan kulüp binasına kadar pek çok konuda eksiklerimiz var. Sportif bir başarı yakalandı ancak kurumsallaşma ve ekonomik anlamda istenen seviyye gelmedi. Biz bunun başarılması için adayız."
Son iki şampiyonlukta başkan olan Tuna Aktürk'ün Balıkesirspor tarihine geçtiğini sözlerine ekleyen Çiftçi, "Tuna Aktürk sportif anlamda başarılı olmuştur. Kendisine hizmetleri için teşekkür ediyoruz" dedi. Balıkesirspor'a her zaman siyaset üstü baktığını belirten Çiftçi, "Burası siyaset yapma yeri değil. Fakat belediyenin desteği olmadan bugünün şartlarında kulüp yönetilemez. Bu bir gerçektir. İlerleyen dönemlerde hepimizin arzusu Balıkesirspor'un kendi ayakları üzerinde durmasıdır" diye konuştu. Çiftçi bir soru üzerine seçilmesi halinde teknik direktör İsmail Ertekin'le çalışmayı düşündüğünü açıkladı.

CY(YC/AÖ)