AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Balıkesir milletvekili ve büyükşehir belediye başkanı adayı Ahmet Edip Uğur'un isminin de yazılı olduğu Balıkesirspor logolu atkılar yönetimin tepkisine yol açtı.
Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, Milletvekili Ahmet Edip Uğur hakkında yasal işlem başlatacaklarını açıklarken, "Seçim döneminde Balıkesirspor'un siyasi malzeme konusu yapılmasını istemiyoruz" dedi. Teknik direktör İsmail Ertekin'le birlikte düzenlediği haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başkan Aktürk, şöyle dedi:
"Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçından önce yaklaşık 10 bin atkı dağıtıldı. Bu kişi aynı zamanda kulübün forma sponsorlarından biri. Keşke isminin yazılı olduğu o atkıları dağıtacağına, futbolcularımıza prim verseydi. Önemli olan Balıkesirspor isminin ve logosunun izinsiz kullanılması. Kulüp avukatımız bu konuda yasal işlemleri başlatacak. Tüm başkan adayları isimlerinin yazılı olduğu atkıları dağıtırsa ne olacak. Stadyumlara siyasi hiç bir materyalin girmemesi lazım. Maçtan önce Emniyet Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurduk, ancak önlem alınmadı. Böyle bir şey yapılacağı zaman kulübümüze bilgi verilmeliydi."