SİİRT'te faaliyet gösteren Bilim Spor Kulübü'nün, Balıkesirspor'un tescilli armasını renkleri dışında bire bir kullandığı ortaya çıktı. Olayı öğrenince şoke olan yöneticilerin yasal girişimlere başladığı bildirildi.
Kırmızı beyazlı bir taraftar, sosyal medyada gezinirken tesadüfen Siirt'teki bir kulübün Balıkesirspor'un armasını farklı bir renkte kullandığı görüp, yetkilileri uyardı. Yapılan araştırmada Siirt Bilim Spor'un, Merhum Erdoğan Güngören tarafından çizilen armayı aynen kulladığı, ancak kırmızı beyaz olan renkleri mavi beyaz olarak değiştirdiğini görüldü.
Siirt kulübünün davranışının etik olmadığı gibi, yasalara aykırı olduğunu söyleyen Balıkesirspor Yönetim Kurulu üyesi avukat Mustafa Bilsem, "Bu arma bizim tescilli armamız. Söz konusu kulübün yöneticileri çok beğenmiş olmalılar ki, birebir kopyalayıp kullanmışlar. Bu çok yanlış. Hemen dava açacağız" diye konuştu. Kulüpten yapılan açıklamada ise "Siirt'te faaliyet gösteren Bilim Spor Kulübü'nün, kulübümüzün tescilli armasını bire bir kullandığı ve sadece renklerini değiştirdiği belirlenmiş ve ilgili kulüp hakkında gerekli yasal süreç başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.

FOTOĞRAFLI