BALIKESİR'in İvrindi ilçesinde kaymakamlık ve milli eğitim müdürlüğünün kendi adına düzenlediği halı saha futbol turnuvasının ödül törenine katılan Mersin İdmanyurdu teknek direktörü Rıza Çalımbay, bu yıl Süper Lig'e yükselen Balıkesirspor'u değerlendirdi.
Kırmızı beyazlı ekibin Süper Lig'de kalıcı olabilmesi için özellikle ilk sezonu kazasız atlatması gerektiğini söyleyen Rıza Çalımbay, "Balıkesirspor, bu yıl iyi bir takım oluşturup lige iyi başlar ve arkasını da getirirse, kimse bileğini bükemez. Ben başta Başkan Tuna Aktürk olmak üzere tüm camiayı kutluyorum. Çok büyük bir iş başardılar" dedi. Balıkesirspor'un coşkulu bir taraftar grubuna sahip olduğunun altını çizen Rıza Çalımbay, şöyle devam etti:
"İki yıl önce Balıkesir'e maça gelmiştim. İnanılmaz enerjik, futbolcusuyla bütünleşen bir taraftarı var. Süper Lig'de pek çok takımda böyle seyirci yok. Bu büyük avantaj. Şu anda Türkiye'deki tüm kulüplerin ekonomik sıkıntıları var. Büyük takımların da maddi sorunları var. Ancak lig eski lig değil. Ortada ciddi bir gelir söz konusu. Dediğim gibi önemli olan bu sezonu atlatmaları. Ben Balıkesirspor'un maddi açıdan sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum."

CY(YC/AÖ) FOTOĞRAF