PTT 1'inci Lig’de lider Orduspor’u deplasmanda yenerek havaya giren Balıkesirspor çarşamba günü Trabzonspor'la oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası öncesi güçlü rakibini gözüne kestirdi.
"Süper Lig’de ve Avrupa’da başarılı olan büyük bir takımı ağırlayacağız. Rakibimize saygı duyuyoruz ancak korkmuyoruz" diyen teknik direktör İsmail Ertekin, "Kazanırsak Türkiye’de gündem yaratırız. Bu fırsatı değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.
Trabzonspor gibi önemli bir rakibi Balıkesir’de ağırlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan İsmail Ertekin, çarşamba günü tribünleri dolu görmek istediklerini sözlerine ekledi. Bu arada zorlu karşılaşmanın biletleri 4 As marketlerde satışa çıktı. Bilet fiyatları açık tribün ve misafir tribünü 25, kapalı tribün 75 TL. Kulüpten yapılan açıklamada, kombine kartların bu müsabaka için geçerli olduğu açıklandı.
OLCAN VE MUHAMMET İÇİN ÇOK ÖZEL MAÇ
Trabzonspor maçında Balıkesirli taraftarların gözü, futbola Balıkesirspor alt yapısında başlayan Olcan Adın’ın üzerinde olacak. 2002 yılında Kartalspor’a transfer olarak kırmızı beyazlı kulüpten ayrılan Olcan Adın, 11 yıl sonra dört büyük takımdan birinin, en önemli silahlarından biri olarak Atatürk Stadı’na çıkacak. Trabzonspor alt yapısından yetişen Muhammet Reis ise bu müsabakada Balıkesirspor’un kaptanı olarak yetiştiği takıma karşı ter dökecek.
5'İNCİ RANDEVU
Balıkesirspor, bugüne dek Trabzonspor’la oynadığı 4 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgi aldı. İki takım ilk kez 1967-1968 sezonunda 2'nci Lig’de karşı karşıya geldi. Balıkesirspor ev sahibi olduğu müsabakayı 4-2 kazanırken, ikinci yarıda Trabzon’daki karşılaşma 0-0 bitti. İki ekip, 1975-1976 sezonunda bugünkü adı Süper Lig olan 1'inci Lig’de bir kez daha buluştu. İlk yarıda Balıkesir'deki maç 0-0 biterken, Trabzon’daki randevuyu Karadeniz ekibi 3-0 kazandı. ÇY(YC/AÖ)