BALIKESİRSPOR teknik direktörü İsmail Ertekin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçından sonra kariyerinin dördüncü şampiyonluğunu kazanmanın mutluluğunu yaşadı.
Daha önce Bandırmaspor ve Turgutluspor'u şampiyon yapan, geçen sezon Balıkesirspor'u PTT 1'inci Ligi'ne çıkaran İsmail Ertekin, 4'üncü kupanın sevincini taraftarları ve futbolcularıyla paylaştı. "Destan yazdık" diyen İsmail Ertekin, "Çok önemli bir başarıya imza attık. Koca bir camianın neredeyse 40 yıla varan hasretini sonlandırdık. Emeği geçen, bize omuz ve güç veren herkese binlerce kere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
AYLAR SONRA İLK DEFA
İkinci yarının başlarında geçirdiği sakatlık nedeniyle ameliyat olup 13 hafta sahalardan uzak kalan Kwame Karikari, şampiyonluk maçında formasına kavuştu. Karşılaşmanın 72'nci dakikasında Burak'ın yerine oyuna dahil olan yıldız futbolcu, maçtan sonra en fazla sevinen isimler arasındaydı. "Böyle bir sevinç, böyle bir coşku hayatım boyunca görmedim" diyen Ganalı futbolcu, "Bu şampiyonluk için bütün bir sezon boyunca canımızı dişimize taktık. Süper Lig camiamıza kutlu olsun" dedi.
ÖNE SOYUNMA ODASINDA
HAKEM Bülent Yıldırım'ın son düdüğünün ardından saha içinde yaşanan kargaşa üzerine soyunma odasına giden futbolcular, sevinçlerini ilk etapta burada kutladılar. Kırmızı beyazlılar soyunma odasına getirilen bir kupayla poz verdiler. Daha sonra kupanın Süper Lig sevincine coşku katmak için kulüpten getirildiği ortaya çıktı.
VALİDEN KUTLAMA
KARŞILAŞMA sonrası Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur soyunma odasına giderek futbolcuları ve teknik heyeti kutladı. Bu arada Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, şampiyonluk primini 100 bin, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının galibiyet primini ise 20 bin TL olarak açıkladı. "Paramız yok ama yüreğimiz var" diyen Başkan Aktürk, primlerin en kısa sürede ödeneceğini söyledi.

CY(YC/AÖ) FOTOĞRAF