KARESİ İlçesi'nde seçim çalışmasına katılan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Edip Uğur, seçimi kazanması halinde Balıkesirspor’da kulüp başkanlığına da bir süre önce yönetimden istifa eden Dr.Feyyaz Çiftçi’yi getireceklerini söyledi.
Balıkesirspor'a yıllardır sağladığı desteği sürdüreceğini ifade eden Edip Uğur, bu hafta Ankaraspor’u yenmeleri halinde oyunculara 100 bin TL prim vereceğini açıkladı. Edip Uğur, 100 bin TL’yi kulübe değil, bizzat futbolculara dağıtacağını söyledi.
MHP'den belediye meclis üyesi olan ve belediye başkan yardımcılığı görevini de sürdüren Kulüp Başkanı Tuna Aktürk ise Edip Uğur'un açıklamalarını değerlendirirken şunları söyledi:
"Edip Bey'in prim sözü çok güzel. Ancak bizim paraları çarçur ettiğimizi, primi futbolculara vereceğini söylemiş. Biz 2 yıldır sürekli denetlenen ve müfettişlere hesap veren bir kulübüz. Parayı çarçur etmemiz söz konusu olamaz. Aksine kıt kanaat imkanlarla takımı bu noktaya getirdik. Daha düzenli bir kulüp varsa, ellerinden öpmeye hazırım.''
Yönetimden ayrılan Dr.Feyyaz Çiftçi’yi başkanlığa getirmek istemesini de yorumlayan Başkan Aktürk şunları söyledi:
"Biz sezon başında kongre öncesi Edip Bey'e gidip, yönetime oğlu ya da önereceği bir ismi almak istediğimizi söyledik. O zaman (Vaktimiz yok) yanıtını vermişti. Şimdi Balıkesirspor’la yakından ilgileniyor, hatta kulübe başkan atamaya kalkıyor. Ama unuttukları bir şey var; bu kulübün başkanı ve yönetimi atama ile değil, seçimle belirleniyor."

ÇY(YC/AÖ)